Bonete și capeline medicale de unică folosință cu elastic pentru un mediu de lucru igienic

0 Shares
0
0
0

Bonetele de unică folosință sunt esențiale pentru mediile de lucru unde igiena reprezintă în mod obligatoriu un proces care face parte din rutina zilnică a diferiților operatori.

Bonetele și capelinele medicale de unică folosință sunt confecționate din material ușor, nețesut, sunt prevăzute cu elastic, iar datorită materialului corespunzător, face posibilă circulația aerului.

Unde se folosesc bonetele medicale?

Bonetele și capelinele medicale sunt folosite de către o varietate mare de domenii, domenii în care igiena este esențială: spitale si cabinete medicale, fabrici de producție și ambalare alimente de consum, industria farmaceutică, restaurante și chiar în saloanele de înfrumusețare.

În locurile unde sunt imperios necesare a fi folosite, putem spune că o bonetă sau o capelină medicală a devenit un accesoriu vestimentar nelipsit.

De asemenea, bonetele medicale sunt folosite și de pacienții sau vizitatorii spitalelor sau cabinetelor medicale, precum cele de medicină dentară sau estetică, dar și de clienții saloanelor de înfrumusețare.

Calitatea materialului din care sunt confecționate nu permite scămoșarea, iritarea pielii sau transpirația, fiind perfecte a fi folosite în orice domeniu esențial.

Care este scopul folosirii unor bonete si capeline medicale de unica folosință?

Bonetele și capelinele medicale de unică folosință cu elastic au fost special create pentru minimizarea riscului căderii părului în zonele sterile din timpul intervențiilor chirurgicale sau la restaurante de către bucătarii ce pregătesc diversele preparate.

Este deosebit de importantă folosirea unor bonete si capeline medicale de unica folosinta cu elastic, deoarece acestea oferă un nivel ridicat de protecție, atât pentru utilizator, cât și pentru pacient sau client, după caz.

Un exemplu concret îl reprezintă purtarea unei bonete într-o sală de operație. Aceasta protejează capul personalului operator, fiind aduse dovezi asupra faptului că pielea și părul uman sunt colonizate cu bacterii (în mod natural), bacterii ce pot pluti în aer, ulterior îndreptându-se către câmpul operator, putând provoca infecții destul de grave pacienților. Presupunând că acest lucru este de domeniul SF-ului, este de ajuns ca un fir de păr să intre în plaga unei operații și să cauzeze infecții pacientului.

Totodată, lipsa unei bonete în cazul unui bucătar, reprezintă o lipsă de etică profesională față de clienți, deoarece părul acestui poate cădea în mâncarea preparată și servită ulterior, provocând disgrație și arătând o lipsă de respect pentru clienți. Același principii se aplică și în cazul lucrătorilor din industria alimentară.

În cadrul saloanelor de înfrumusețare, bonetele sunt folosite cu precădere în industria cosmetică. Pentru protejarea părului în timpul diverselor proceduri cosmetice, boneta are rolul de a ține părul departe de substanțele și cremele folosite pentru față. Tot aici sunt folosite și pentru procedurile ce țin de aplicarea tratamentelor și a vopselelor pentru păr, deoarece o capelină de unică folosință cu elastic este perfectă pentru a ține întreaga podoabă capilară bine strânsă, pentru un efect garantat.

Cum să folosești în mod corect boneta medicală de unică folosință?

Bonetele și capelinele medicale de unică folosință trebuie să se potrivească perfect pe cap. Benzile elastice folosite sunt poziționate strategic pentru a menține boneta fermă în poziție. Fiind de unică folosință, este indicat să fie folosite doar o singură data. Au dimensiuni

Bonetele și capelinele medicale de unică folosință sunt concepute astfel încât să respecte toate procedurile medicale și să ofere protecție cadrelor medicale, pacienților, farmaciștilor, lucrătorilor din industria alimentară, HoReCa sau saloanele de înfrumusețare.

0 Shares
You May Also Like