Când ai nevoie de modificări estetice la nivelul sânilor și ce trebuie să știi în prealabil

0 Shares
0
0
0

Chirurgia estetică a sânilor reprezintă o modalitate prin care aproape orice femeie poate să obțină îmbunătățiri notabile ale aspectului și formei acestora. Motivele pentru care cineva ar putea opta pentru efectuarea unor intervenții estetice la nivelul sânilor sunt diverse, de la corectarea efectelor îmbătrânirii și sarcinii, până la dorința de a obține simetrie sau o formă mai plăcută a sânilor. Indiferent de care este motivul tău, este întotdeauna indicat să fii bine informată înainte de a lua o decizie.

Când sunt necesare intervențiile estetice la nivelul sânilor?

Intervențiile estetice la nivelul sânilor sunt necesare în diverse situații clinice, în funcție de obiectivele și nevoile individuale ale fiecărei femei. Următoarele situații pot face recomandată o operație estetică:

– ptoza mamară (sâni lăsați);

– modificările de formă și fermitate ale sânilor;

– asimetria sânilor;

– reducerea volumului sânilor;

– înlăturarea pe cale chirurgicală a unuia sau ambilor sâni (mastectomie).

Ce trebuie să știi înaintea unei operații estetice

Pregătirea pentru o operație estetică presupune adoptarea anumitor măsuri relativ simple și informarea prealabilă cu privire la orice aspect care poate fi de interes, în funcție de tipul intervenției și de preocupările personale.

Evaluarea necesităților individuale

Pentru a decide într-un mod informat și corect, este absolut necesară evaluarea, cu ajutorul unui medic specialist în chirurgie estetică, a obiectivelor și nevoilor personale. Înainte de orice, este important să înțelegi exact ce dorești să obții prin intervenția estetică. De exemplu, dacă ești nemulțumită de aspectul sau fermitatea sânilor, liftingul mamar poate fi o soluție. În schimb, dacă ceea ce te face nefericită vizează mai degrabă dimensiunea sânilor, augmentarea mamară este recomandată.

Informarea despre eventualele riscuri

Înainte de a te decide asupra unei intervenții chirurgicale, este important să te informezi despre riscurile și beneficiile asociate. O augmentare mamară (operație de marire sani), de exemplu, poate prezenta o serie de riscuri, inclusiv de infecții locale, care pot prelungi perioada de recuperare și implicit de ședere în spital.

Pregătirea pentru intervenție și recuperarea postoperatorie

Odată ce ai decis să urmezi o procedură estetică, mai rămâne doar să te informezi cu privire la pașii preoperatori și la perioada de recuperare. Medicul chirurg plastician îți va recomanda, indiferent de tipul procedurii necesare, să eviți consumul de alcool și fumatul, dar și să oprești temporar administrarea anumitor medicamente. După o intervenție estetică la nivel sânilor, respectarea indicațiilor medicale cu privire la îngrijirea postoperatorie este fundamentală pentru a asigura o recuperare fără complicații și pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…