Cand imbatranesc chimic bateriile iPhone?

0 Shares
0
0
0

Apple este probabil cel mai apreciat producator de telefoane mobile de pe piata datorita dispozitivelor iPhone foarte performante pe care le produce.

Dispozitivele iPhone au un design extrem de placut, iar utilizatorii in primul rand sunt atrasi de acest lucru, insa specificatiile tehnice ale terminalelor iPhone sunt cu adevarat exceptionale.

Cei care isi aleg un asemenea telefon nu se vor confrunta cu probleme precum blocarea telefonului, inchiderea acestuia datorita erorilor software, insa vor putea fi totusi nemultumiti de faptul ca bateria se poate descarca destul de rapid.

Odata cu trecerea timpului, cand bateriile iPhone imbatranesc chimic, acestea rezista din ce in ce mai putin timp incarcate. In cazul in care nu stiti ce este imbatranirea chimica, in urmatoarele randuri veti afla ce este si cum afecteaza imbatranirea chimica un acumulator iPhone.

Toate bateriile reincarcabile sunt componente consumabile care devin mai putin eficiente pe masura ce imbatranesc chimic. Pe masura ce bateriile litiu-ion imbatranesc chimic, cantitatea de incarcare pe care o pot detine se diminueaza, rezultand o cantitate mai scurta de timp inainte ca un dispozitiv sa fie reincarcat. Acest lucru poate fi numit capacitatea maxima a bateriei – masurarea capacitatii bateriei fata de momentul in care a fost noua. In plus, capacitatea bateriei de a furniza performante maxime instantanee sau “putere de varf” poate scadea.

Pentru ca un telefon sa functioneze corect, elementele electronice trebuie sa poata utiliza puterea instantanee a bateriei. Un atribut care afecteaza aceasta livrare instantanee de energie este impedanta bateriei. O baterie cu o impedanta ridicata are toate sansele sa nu poata furniza suficienta energie sistemului care are nevoie de el.

Impedanta bateriei poate creste daca bateria are o varsta chimica mai mare. Impedanta bateriei va creste temporar la o stare de incarcare scazuta si intr-un mediu cu temperatura scazuta. Cand este cuplata cu o varsta chimica mai mare, cresterea impedantei va fi mai semnificativa. Acestea sunt caracteristicile chimiei bateriilor care sunt comune tuturor bateriilor litiu-ion din industrie.

Atunci cand alimentarea este scoasa de la o baterie cu un nivel mai ridicat de impedanta, tensiunea bateriei va scadea intr-o masura mai mare. Componentele electronice necesita o tensiune minima pentru a functiona corespunzator.

Aceasta include stocarea interna a dispozitivului, circuitele de alimentare si bateria in sine. Sistemul de management al puterii determina capacitatea bateriei de a furniza aceasta energie si gestioneaza sarcinile pentru a mentine operatiile. Atunci cand operatiunile nu mai pot fi suportate cu capabilitatile depline ale sistemului de gestionare a alimentarii, sistemul va efectua o inchidere pentru a pastra aceste componente electronice. In timp ce aceasta oprire este intentionata din perspectiva dispozitivului, poate fi neasteptata de catre utilizator.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in legatura cu imbatranirea chimica a bateriilor iPhone, care provoaca descarcarea prematura a acestora. In cazul in care bateria dispozitivului iPhone pe care il detineti este “batrana” din punct de vedere chimic, atunci cel mai indicat ar fi sa va indreptati atentia spre un magazin online de specialitate precum magazingsm.ro, pentru a cumpara o noua baterie iPhone.

0 Shares
You May Also Like