Cand incep copiii sa asimileze o limba straina?

0 Shares
0
0
0

Parintii care pun copiii de 2 sau 3 ani sa invete o noua limba procedeaza foarte corect pentru ca micutii nu doar ca sunt capabili sa invete o noua limba ci chiar au potentialul de a o face foarte bine.

Potentialul creierului de a recepta noile cuvinte si de a invata o limba straina este mare la varste mai mici. Este important doar ca micutul sa inceapa sa invete noua limba doar dupa ce a invatat deja cuvinte in limba materna si isi dezvolta capacitatile de dialogare in limba materna.

Daca inca nu ati facut demersurile pentru ca micutul dumneavoastra sa invete o noua limba va puteti orienta spre cursuri engleza copii. Engleza este o limba de circulatie internationala care ii va fi de folos toata viata.

Psihopedagogii si psihologii sustin ca varsta la care un copil ar trebui sa invete o noua limba este de 2-3 ani. La 2 ani copilul poate sa asimileze usor noile cuvinte si va invata mult mai usor si mai corect decat adultii. De asemenea, nu este rau sa incercati sa invatati copilul o noua limba de la 1 an. Daca la varsta de 1 an copilul stie in medie 50 de cuvinte pana la 3 ani va putea ajunge in medie la 500 de cuvinte cunoscute.

Copiii pot incepe sa vorbeasca o alta limba chiar din momentul in care incep sa articuleze cuvintele din limba materna. Prin urmare la doi trei ani atunci cand copilul invata limbajul matern poate sa invete si o limba straina in paralel.

La trei ani un copil este curios si adultii il pot ajuta deoarece atunci incepe sa invete cuvintele si sensul acestora. Daca inca de la gradinta va invata o limba straina, parintii trebuie sa il ajute acasa pentru a putea sa intareasca notiunile acumulate.

Psihologii care au experienta in lucrul cu copiii spun ca la trei ani o limba straina se asimileaza foarte bine. La trei ani copilul va invata automat anumite cuvinte din limba straina si va intelege notiunile fara sa faca efort. Daca in casa se comunica in limba respectiva va fi cu atat mai bine deoarece pana la 6 ani va reusi sa se exprime fluent in ambele limbi.

Invatarea unei limbi straine la trei ani este o activitate benefica deoarece implica zone din creier pe care este bine sa le stimulati de la varste cat mai mici.

La 4 ani in functie de cum se dezvolta copilul acesta asimileaza notiunile din limba straina dar mai greu decat ar fi facut acest lucru cu un an mai devreme. La aceasta varsta este indicat sa se insiste si sa se impuna un program de invatare pentru limba aleasa copilul uitand mai repede. La aceasta varsta fixarea notiunilor poate fi superficiala si este deseori fluctuanta.

Specialistii au demontat mitul conform caruia copiii pot sa faca diverse confuzii intre cuvinte cand invata doua sau mai multe limbi.

Un copil care invata in acelasi timp doua limbi nu va onfunda cuvintele pentru ca este capabil sa diferentieze limbile chiar inainte sa inceapa sa vorbeasca. Deoarece creierul nu este inca format, memorarea mai multor limbi se face in mod natural.

0 Shares
You May Also Like