Care este cea mai cunoscuta legenda de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Te-ai intrebat vreodata care este cea mai cunoscuta legenda de Craciun? Craciunul este o sarbatoare importanta in foarte multe tari ale lumii. In multe case se regasesc celebrii brazi de Craciun, decoratiuni si dulciuri. Unii oameni doresc sa aiba in casa un brad natural, altii doresc un brad artificial de la BraziCraciun.net.

Unele companii au petreceri de Craciun inainte de 25 decembrie. Activitatile festive includ schimbul de cadouri, cantecele de Craciun si petreceri.

Este un moment special cand copiii primesc cadouri de la familia, prieteni si Mos Craciun . Felicitarile de Craciun sunt, de asemenea, date sau trimise inainte de ziua de Craciun. Bisericile au servicii speciale si ofera publicului o scena a nasterii lui Iisus in miniatura.

Care este cea mai cunoscuta legenda de Craciun?

Cei trei  intelepti sunt o parte esentiala a scenei nasterii lui Hristos care este realizata in biserici in Ajunul Craciunului. Acestia au calatorit kilometrii intregi pentru a vedea pruncu si, de asemenea, i-au adus daruri  facute din aur, tamaie si smirna. Cunoscuti ca magi (invatati, preoti sau astrologi), acesti trei oameni au fost mentionati pentru prima data in Noul Testament ca fiind “inteleptii din Est”.

Ei au urmat steaua divina care i-a condus la pestera unde s-a nascut Mesia. Deoarece acesti barbati erau din culturi diferite si purtau daruri bogate care erau incarcate pe multe camile, au provocat o mare agitatie in Ierusalim. Oamenii le-au pus intrebari despre nou-nascutul “Rege al evreilor”. Astfel, sosirea lor in Ierusalim sa devina stranie.

In conformitate cu legenda, au existat trei magi de la rasarit, iar lumea a vorbit atat de mult despre ei, incat regele Herod a devenit din ce in ce mai curios. Irod cel Mare a fost unul dintre regii care  a ocupat tronul in momentul in care Isus s-a nascut.

Era rau, tiranic si ii placea sa-si tortureze poporul evreu. El a fost foarte suspicios si a impus taxe in tara pe care o conducea. Cand a ajuns sa stie ca anumiti magi au intrat in imparatia lui, el i-a consultat pe preotii sai pentru a sti mai multe  detalii despre profetia antica ce a prezis nasterea lui Hristos in Bethleem.

cea mai cunoscuta legenda de Craciun

Cea mai cunoscuta legenda de Craciun este Povestea celor trei magi de la rasarit.

Acest bebelus urma sa fie viitorul conducator al Israelului. Irod i-a invitat pe magi in curtea sa si i-a rugat sa-l gaseasca pe copil si sa-l informeze, unde trebuie sa mearga ca sa se inchine copilului.

Magii, care erau condusi de steaua divina, au urmat indrumarile lui Irod si ajunsera la Betleem. Acolo, au gasit-o pe Fecioara Maria, Iosif si pe Iisus intr-un grajd. Ei s-au inchinat copilului si i-au dat darurile facute din aur, tamaie si smirna.

Dupa ce au adormit, au fost avertizati in vis sa nu se intoarca in Ierusalim sau sa-l viziteze pe regele Irod. In mod asemanator, Iosif si Maria au fost rugati sa paraseasca imediat Betleem cu copilul cel sfant pana la moartea lui Irod. Astfel, magii au calatorit la casele lor, iar Iosif si Maria au fugit in Egipt cu copilul lor, inainte ca Irod sa-si dea seama ca magii l-au pacalit. Astfel, Irod a ordonat ca toti copiii sub doi ani sa fie ucisi.

Aceasta poveste este cea mai cunoscuta legenda de Craciun, sunt sigur ca o stiai deja de la bunici, parinti, preot, scoala.

0 Shares
You May Also Like