Care este diferenta intre cosmeticele clasice si cele bio?

0 Shares
0
0
0

Ingrediente 100% naturale. Asta au in compozitie cosmeticele bio. Ingredientele provin din plante ce sunt cultivate si crescute bio, iar producatorii spun ca nu se vor regasi in ele urma de substante chimice sau pesticide ce v-ar putea afecta sanatatea.

Aceste produse nu sunt bune doar pentru organism, ci si pentru mediu, avand in vedere ca plantele din compozitie sunt crescute in armonie cu natura. Daca vom folosi produse bio, vom observa diferenta.

Acestea au o actiune blanda asupra pielii, iar specialistii ne dau asigurari ca pot fi folosite si de persoanele alergice sau care au o piele hipersensibila, deoarece nu li se intampla nimic rau. Produsele care se regasesc in magazinele de specialitate sunt chimice si au o actiune daunatoare asupra organismului nostru.

Ingredientele din cosmeticele pe care le achizitionam din comert contin substante ce ne pot pune viata in pericol. Cand ne referim la cuvantul “bio” intelegem plantele din care se extrag ingredintele ce urmeaza a fi introduse in cosmeticele bio.

Acestea sunt mult mai bune si mai eficiente pentru pielea noastra decat cosmeticele sintetice. Printre substantele chimice din produsele de duzina din magazine se regaesc parabenii si sulfatii. Cosmeticele clasice contin alcool si plumb care nu fac altceva decat sa usuce pielea si sa creeze probleme tenului.

Pentru multe dintre afectiunile cu care ne putem alege de-a lungul vietii au ca si cauza prezenta chimicalelor in alimentele pe care le consumam zilnic. De aceea, pe langa cosmeticele pe care alegem sa le folosim trebuie sa avem grija si la ce mancam pentru a ne mentine sanatatea.

Modul de obtinere al cosmeticelor bio

Acestea sunt obtinute din ingrediente care se gasesc in stare naturala, nu contin conservati ori coloranti sau substante toxice. Fata de cosmeticele clasice, cele bio sunt fabricate dupa reguli stricte. Acestea nu dauneaza sanatatii si nu au efecte adverse, de genul alergiilor. In procesul de fabricare al cosmeticelor bio se intervine foarte putin pentru a nu-si pierde din calitate.

Aceste produse sunt certificate si le puteti gasi in magazinele de specialitate din mall-uri sau supermarketuri. Procesul de productie este foarte atent controlat, la fel si ingredientele sunt supravegheate atent pentru a iesi produse de calitate care sa multumeasca clientii si sa-i faca sa se intoarca.

Produsele bio nu sunt atat de scumpe fata de cele clasice, insa depinde la ce va raportati. Un fond de ten clasic il gasiti si la 80 de lei in magazine, iar unul bio poate fi chiar si mai ieftin de atat. Aici depinde atat de producator cat si de magazinele care pun la vanzare aceste produse. Produsele bio contin doar uleiuri esentiale naturale 100%.

Cremele au miros discret, asadar nu va asteptati sa miroasa la fel ca cele care contin zeci de chimicale. Veti gasi in magazinele de specialitate diferite uleiuri pentru corp, crème hidratante, sampon, sapun de toarte felurile. Trebuie doar sa le alegeti pe cele care vi se potrivesc, deoarece gama de produse este larga.

0 Shares
You May Also Like