Un speaker motivational precum de exemplu, Razvan Dinca este o persoana care vorbeste cu scopul de a inspira si de a motiva publicul, prin intermediul discursului sau. De cele mai multe ori, speakerul are experienta in domeniul in care vorbeste, si incurajeaza oamenii din public sa priveasca lucrurile dintr-o perspectiva diferita, pentru a evolua.
Aproape toti vorbitorii motivationali isi raporteaza propria experienta personala in fata unui public, ceea ce inseamna ca pot proveni din orice tip de fundal si pot folosi informatiile pentru a-i inspira pe altii. Nu toata lumea isi evalueaza experientele de viata semnificative pentru a determina daca aceste experiente ar putea fi utile altora.
Un speaker motivational foarte bun in activitatea pe care o desfasoara, iar aici il dam din nou exemplu pe Razvan Dinca, reflecta constant asupra propriei vieti, cu scopul de a extrage si de a le oferi din propria viata, informatii publicului sau clientilor.
Speakerul motivational isi poate desfasura activitatea in mai multe locuri precum scoli, sali de consiliu pentru companii, centre comunitare si conferinte.
Speaker motivational: Dezvoltare personala
Acesta este tipul de speaker care inspira si indruma ascultatorii sa isi gaseasca scopul si sensul in viata lor. Acestia pot sustine discutii despre motivatie, inspiratie sau depasirea adversitatii, care la randul lor ii ajuta pe oameni sa ia masuri si sa vada lumea sau situatia lor dintr-o perspectiva noua.
Afaceri
Speakerii motivationali pregatesc mereu discurusuri foarte utile, astfel incat sa poata motiva si ghida angajatii companiilor, indiferent de functiile acestora.
Speakerii care de obicei se invart in acest mediu de afaceri, au de obicei experienta in afaceri (unii au fost chiar antreprenori inainte) si sunt capabili sa isi impartaseasca propriile povesti de succes, sau de esec.
Speakerii motivationali care de obicei sustin discursuri in mediul afacerilor, ajuta prin intermediul discursurilor lor, angajatii companiilor sa isi dezvolte un scop comun si ii inspira sa gaseasca solutii pentru a fi mai eficienti.
Speaker motivational : Mentor pentru tineret
Scopul unui speraker motivational care are publicul alcatuit din tineret, este de a oferi copiilor cateva indrumari pozitive in anii lor formatori.
Speakerul isi doreste sa ii inspire pe tineri sa duca vieti sanatoase, ambitioase, care pot include subiecte precum luarea in serios a scolii, gasirea chemarii lor in viata, importanta unei cariere de succes si invatarea despre cum sa interactioneze cu ceilalti intr-un mod sanatos. Se pot adresa tinerilor in diferite locatii, precum scoli, biserici, centre comunitare, etc.
Un speaker motivational pentru comunitate
Speakerii motivationali au discursuri motivationale cu privire la problemele sociale si comunitare importante, astfel incat sa poata sa educe publicul, si sa le ofere puterea de a lua masuri pozitive.
Acum ca ati vazut cateva domenii in care isi desfasoara de obicei speakerii motivationali activitatea, cel mai probabil va intrebati si care ar fi cele mai importante calitati ale unui speaker motivational.
In primul rand, un speaker motivational trebuie sa aiba incredere in sine, atunci cand vorbeste in fata publicului. Speakerul trebuie sa detina cat mai multe cunostinte din domeniul in care discuta, pentru ca atunci cand isi sustine discursul, daca apar intrebari, sa poata raspunde fara probleme.
Un speaker trebuie sa aiba o garderoba specifica domeniului de activitate in care sustine si incurajeaza oamenii. Trebuie sa aiba si un simt al umorului dezvoltat, pentru a atrage publicul (nu sunt necesare bancurile, ci mai degraba autoironia).