Care sunt caracteristicile importante ale unei benzi LED?

0 Shares
0
0
0

Pentru a va ajuta sa alegeti cea mai potrivita banda LED pentru proiectul dvs., iata cateva proprietati de care trebuie sa tineti cont:

Tipul de LED-uri

Majoritatea benzilor LED sunt echipate cu LED-uri SMD (Surface-Mounted Device). Mici si extra-subtiri, ele pot fi utilizate in multe aplicatii. Numerele de langa cuvintele “SMD” corespund dimensiunii LED-ului exprimata in milimetri. De exemplu, o banda LED multicolora (RGB) este echipata cu LED-uri SMD de 5050, adica o latura LED patrata de 5 mm (5,0×5,0 mm). Pe AS EXCLUSIVE BUSINESS poti gasi mai multe produse care sa te ajute in locuinta ta.

Numarul de LED-uri pe metru

Cu cat aveti mai multe LED-uri pe metru, cu atat iluminatul va fi mai puternic, deoarece distanta dintre fiecare LED va fi redusa. Cu toate acestea, o banda cu un numar mare de LED-uri va consuma mai mult. De exemplu, o banda cu 240 de LED-uri pe metru va consuma 24 de wati pe metru, spre deosebire de o banda cu 60 de LED-uri pe metru, care va consuma 4,8 wati pe metru.

Voltaj

Cele mai frecvente tensiuni sunt 12 si 24 volti.

Consumul in wati pe metru

In functie de tipul de banda, nu veti avea acelasi consum. Cunoasterea consumului in wati pe metru, va va permite sa asociati sursa de alimentare corecta si / sau controlerul sau regulatorul corespunzator la lungimea corpului de iluminat cu LED-uri.

Impermeabilizare

Aceste date sunt exprimate cu 2 cifre dupa prefixul IP (Indicele de protectie). Prima cifra corespunde protectiei impotriva solidelor, iar a doua impotriva intruziunii apei. O banda LED non-impermeabila este la IP20, nu poate fi instalata intr-un mediu umed sau in aer liber, deoarece nu suporta nicio proiectie a apei. Unele benzi  LED pot fi  impermeabile si se numesc  IP54 si IP65. Acestea sunt protejate impotriva proiectiilor de praf si apa din toate directiile.

Cum conectam o banda LED?

Ati instalat banda LED, dar nu ati folosit intreaga lungime a benzii? Nu exista nicio problema, ramasitele si piesele taiate pot fi reconectate electric. Puteti gasi o gama  larga de conectori . Acesti conectori sunt foarte usor de utilizat, iar conexiunea este ultra rapida.

Cum lipiti o banda LED?

Mai intai trebuie sa curatati suprafata unde va fi instalata banda. Apoi, este foarte usor, trebuie doar sa scoateti protectia de pe banda si sa o lipiti in locul dorit. Toate benzile noastre LED sunt echipate cu un suport autoadeziv.

Ce trebuie sa faceti daca aruncati banda LED?

Inainte de a cumpara banda, asigurati-va ca spatele autoadeziv este de 3M. Multe falsuri inunda piata.

Toate benzile autoadezive au un adeziv real de 3M, fie de 200MP, fie de 300MP. Acesti adezivi au o buna rezistenta la umiditate, raze UV si sunt perfect fixati pe aluminiu, zinc, PVC etc.

Deci, pentru a preveni dezlipirea benzii LED, suportul de instalare trebuie sa fie bine curatat. Stergeti de praf  si degresati suprafata bine, si apoi instalati banda. Daca, in ciuda tuturor acestor recomandari, nu va incadrati in suport, exista mai multe solutii disponibile.

Cum te poate afecta lumina albastra?

Majoritatea dintre noi vedem un tip de dispozitiv electronic timp de multe ore in fiecare zi. Acestea includ televizoare, smartphone-uri, tablete si sisteme de jocuri. Dar cum ne afecteaza lumina albastra de la acele ecrane sanatatea?

Melissa Barnett, optometrist principal la UC Davis Eye Center , explica lumina albastra si impactul acesteia asupra ochilor si sanatatii dumneavoastra.

Lumina albastra face parte din spectrul luminii vizibile – ceea ce poate vedea ochiul uman. Vibrand in intervalul de 380 pana la 500 de nanometri, are cea mai scurta lungime de unda si cea mai mare energie.

Aproximativ o treime din toata lumina vizibila este considerata lumina albastra. Lumina soarelui este cea mai mare sursa de lumina albastra. Sursele artificiale de lumina albastra includ lumina fluorescenta, televizoarele LED, monitoare de computer, smartphone-uri si ecrane pentru tablete.

Lumina albastra sporeste vigilenta, ajuta memoria si functionarea creierului si mareste starea de spirit. Regleaza ciclul natural de veghe si somn al corpului tau (ritmul circadian). Lumina soarelui este, de asemenea, importanta pentru cresterea si dezvoltarea ochilor si vederii la copii.

Expunerea la lumina albastra de la ecrane este mica in comparatie cu cantitatea de expunere de la soare. Cu toate acestea, exista ingrijorari cu privire la efectele pe termen lung ale expunerii ecranului de la dispozitivele digitale. Acest lucru este valabil mai ales cand vine vorba de prea mult timp pe ecran si de ecrane prea aproape de ochi.

Potrivit Vision Council , 80% dintre adultii americani folosesc dispozitive digitale mai mult de doua ore pe zi. Aproape 67% folosesc doua sau mai multe dispozitive in acelasi timp. Cincizeci si noua la suta au simptome de oboseala digitala a ochilor.

Deoarece ochii nostri nu sunt buni sa blocheze lumina albastra, aproape toata lumina albastra vizibila trece prin partea din fata a ochiului (cornee si cristalin) si ajunge in retina, celulele care transforma lumina pentru ca creierul sa o proceseze in imagini.

0 Shares
You May Also Like