Care sunt cele mai frecvente intrebari despre rinoplastie?

0 Shares
0
0
0

O multime de persoane care isi doresc sa isi corecteze forma nasului, sau care au probleme de respiratie se gandesc sa opteze pentru rinoplastie Bucuresti, insa inainte de a face acest lucru, cauta raspunsuri pentru anumite intrebari, iar noi vom prezenta in continuare intrebarile si raspunsurile cele mai utile pentru cei aflati in aceasta situatie.

Cum difera rinoplastia de septoplastie?

Rinoplastia este o interventie chirurgicala pentru a schimba forma nasului. Deoarece atat respiratia cat si forma nasului sunt legate intre ele, o rinoplastie poate fi uneori efectuata nu numai pentru a schimba modul in care arata nasul, ci si pentru a imbunatati respiratia prin nas.

Septoplastia este o interventie chirurgicala pentru imbunatatirea respiratiei prin indreptarea peretelui din nas care imparte pasajele nazale intr-o parte dreapta si una stanga (septul nazal). Atunci cand septul este stramb, poate face mai greu sa respirati prin nas. O septoplastie este adesea combinata cu o rinoplastie.

Este rinoplastia o operatie simpla?

Rinoplastia este o operatie dificila. Acest lucru se datoreaza mai multor factori. In primul rand, nasul este o forma complicata 3D care se afla in mijlocul fetei. Schimbarile efectuate in timpul operatiei de rinoplastie sunt deseori foarte mici. Dar aceste schimbari pot face o diferenta majora in modul in care nasul arata si functioneaza. Deoarece aceste modificari sunt mici, la fel este marja de eroare.

Umflarea si plasarea anestezicului local in piele distorsioneaza nasul in timpul interventiei chirurgicale, ascunzand multe dintre schimbarile subtile facute. Rinoplastia, de asemenea, nu are un plan standard sau set de ordine de pasi. Medicii adapteaza fiecare operatie la nevoile pacientului.

Cat timp este perioada de recuperare?

Planificati sa va luati o saptamana de munca, scoala sau alte obligatii. Veti simti progresiv mai bine in fiecare zi in timpul primei saptamani. La o saptamana dupa interventia chirurgicala, oamenii se simt de obicei ca si inainte de a fi operati.

Dupa interventie chirurgicala, vor exista unele umflaturi. Umflarea poate avea nevoie de mai multe luni pentru a disparea definitiv. Oamenii se intorc de obicei sa efectueze cele mai multe dintre activitatile lor zilnice dupa o saptamana de la efectuarea operatiei.

Exista riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au riscuri. Din fericire, riscurile de rinoplastie sunt mici si complicatiile sunt rare. Medicul dumneavoastra va va vorbi in detaliu despre riscurile si beneficiile interventiei chirurgicale inainte de operatie.

Cat costa rinoplastia?

Costul unei rinoplastii depinde de mai multi factori, cum ar fi complexitatea interventiei chirurgicale, pregatirea si experienta chirurgului.

Este necesar sa raman internat in spital?

Aproape toti cei care au suferit o asemenea interventie chirurgicala pot pleca in siguranta din spital in aceeasi zi dupa operatie. In cazuri rare, pacientii pot ramane in spital pentru o noapte daca nu se simt bine, sau daca medicul decide ca trebuie sa ii supravegheze.

Care sunt rezultatele rinoplastiei?

Schimbari foarte usoare ale structurii nasului – adesea masurate in milimetri – pot face o mare diferenta in modul in care arata nasul. De cele mai multe ori, un chirurg cu experienta poate obtine rezultate impresionante, de care sunteti multumit.

Dar, in unele cazuri usoarele modificari nu sunt suficiente si se poate decide sa urmeaze o a doua operatie pentru alte modificari. In acest caz, trebuie sa treaca cel putin un an pentru interventia chirurgicala de urmarire, deoarece nasul poate trece prin modificari in acest timp.

0 Shares
You May Also Like