Care sunt utilizarile electricitatii?

0 Shares
0
0
0

Electricitatea este o parte esentiala a vietii moderne si ne ajuta in multe moduri diferite.  Folosim energie electrica pentru iluminat, incalzire, racire si refrigerare, in scopuri medicale si pentru operarea aparatelor, electronice, calculatoare, sisteme de transport public si multe altele. In epoca moderna, nu suntem nimic fara electricitate.

Electricitatea este o forma de energie rezultata din miscarea particulelor incarcate, cum ar fi electronii (particulele cu sarcina negativa) si protonii (particulele cu sarcina pozitiva).

De exemplu, electricitatea statica este produsa din frecare. Cand o substanta se misca in sens invers, transporta particule incarcate. Pe Electriceconstructii.ropoti gasi mai multe componente ale unei instalatii electrice.

Consumul de energie electrica, in general, creste exponential, deoarece electricitatea este utilizata pe scara larga pentru a indeplini sarcini care au fost efectuate anterior folosind carbune, gaz natural sau muschi umani, cum ar fi fabricarea otelului, asamblarea masinilor si mulsul vacilor etc., astfel incat electricitatea este larg. folosit.

Importanta electricitatii in viata noastra de zi cu zi

Electricitatea pe care o folosim in viata de zi cu zi este o sursa secundara de energie. Electricitatea este produsa prin conversia surselor de energie de baza si naturale, cum ar fi carbunele, gazul natural, energia nucleara, energia solara si energia eoliana in energie electrica, care a devenit de mare importanta in facilitarea vietii umane si realizarea renasterii economiei nationale.

In ultimele decenii, oamenii au folosit lumanari, lampi cu ulei de balena pentru a ilumina, cutii de gheata reci pentru conservarea alimentelor si sobe cu lemne pentru incalzire.

Astazi, odata cu descoperirea electricitatii, viata omului a devenit mai usoara prin folosirea energiei electrice pentru a indeplini multe functii in fiecare zi, precum iluminatul, incalzirea, racirea locuintelor si operarea diverselor aparate electrice.

Descoperirea energiei electrice a dus la crearea si inventarea unor dispozitive care au revolutionat epoca sa, iar inventiile oamenilor de stiinta au contribuit la dezvoltarea si progresul utilizarii energiei electrice.

De exemplu, Thomas Edison a inventat becul, care este una dintre cele mai importante inventii din istoria omenirii.

In 1837, Samuel Morse a inventat telegraful care era conectat la firele electrice din Europa, America si India.

In 1876 d.Hr., omul de stiinta Alexander Graham Bell a inventat dispozitivul telefonic care transmite sunetul pe distante lungi prin curgerea curentului electric in fire de cupru si transformand sunetul in curent electric, iar castile de la celalalt capat transforma vibratiile electrice in semnale sonore.

Nikola Tesla a contribuit, de asemenea, la aducerea inventiilor electrice in case pentru a opera iluminatul interior si in fabrici pentru a opera masini industriale prin generarea, transportul si utilizarea energiei electrice alternative (AC) si pentru a reduce costul transportului electricitatii pe distante lungi.

In prezent, energia si electricitatea afecteaza metodele agricole moderne, prin care procesul de conditionare si depozitare a cerealelor si a ierbii in ferme se realizeaza cu masini electrice moderne, precum si mulsul si racirea laptelui in fermele de lapte.

Echipamentele electrice au fost dezvoltate pentru a conserva si depozita culturile agricole, pentru a face fata conditiilor meteorologice dure care pot aparea in momentul recoltarii.

Aparatele electrice au ajutat, de asemenea, la reducerea fortei de munca prin recoltarea cerealelor in cateva zile in loc de luni si uscarea lor cu ventilatoare electrice.

Care sunt utilizarile electricitatii in viata moderna?

Electricitatea este o parte esentiala a vietii moderne si ne ajuta in multe moduri diferite. In epoca moderna, nu suntem nimic fara electricitate. Principalele domenii in care folosim energie electrica includ:

Utilizarea energiei electrice este esentiala pentru gatit si incalzire a apei, deoarece acestea sunt cele mai importante utilizari, deoarece sunt folosite in iluminat, curatare si divertisment.

Cand vorbim despre utilizarile casnice ale energiei electrice, acestea sunt utilizarile de baza, dar nu numai. Utilizarea acesteia include vizionarea televizorului, spalarea hainelor, incalzirea, imbaierea si lucrul de acasa la computere si utilizarea altor dispozitive, astfel incat consumurile de energie rezidentiale reprezinta aproximativ patruzeci la suta din consumul total de energie la nivel mondial.

Electricitatea reduce izolarea zonelor rurale fata de alte zone si siguranta se realizeaza si prin asigurarea de iluminat extern, sisteme de alarma si chiar semafoare, intrucat electricitatea este elementul cel mai important pentru realizarea securitatii in locuinte, orase si zone importante.

Utilizarea energiei electrice a condus la tratarea multor boli prin utilizarea dispozitivelor de terapie electrica si la functionarea masinilor si echipamentelor electrice la efectuarea operatiilor chirurgicale, pe langa capacitatea lor de a fotografia organele interne din organism prin utilizarea de Raze X, tomografii, RMN, care au dus la o reducere a ratei deceselor.

Electricitatea ajuta la cresterea productivitatii fermierilor, deoarece le permite fermierilor sa opereze masini electrice, pe langa rolul sau de a-i ajuta sa-si foloseasca timpul si sa le foloseasca mai bine, sa obtina cantitati mai mari de productie, sa dezvolte strategii de irigare pentru ei si nivelul de activitatile lor agricole.

Electricitatea a ajutat la asigurarea transportului rapid, cum ar fi trenurile electrice rapide, si a divertismentului, cum ar fi radio, televiziune, cinema,

Cu electricitate, au fost dezvoltate unele echipamente moderne, cum ar fi computere si roboti, care au facilitat viata umana.

0 Shares
You May Also Like