Casa conectata are multe posibilitati. Afla care sunt acestea!

0 Shares
0
0
0

Asigurand o  mai buna securitate  in casa ta,  economisind energie si imbunatatindu-ti confortul, economisind totodata si timp, iata cateva dintre avantajele  casei conectate.

Casa  inteligenta este din ce in  ce mai atractiva si nu mai este doar un vis de neatins sau o idee care va vedea lumina zilei maine. Astazi, Smart Home Salus Controls isi deschide portile pentru tine.

Casa conectata: ce este?

Automatizarea sarcinilor din  intreaga casa nu este nimic nou. Automatizarea locuintei   nu a avut intotdeauna un mare succes deoarece a fost initial rezervata clientilor cu mijloace financiare importante. Instalarea calculatoarelor care necesita mai multa munca in diverse conexiuni nu mergea in directia succesului.

Cu toate acestea, odata cu aparitia smartphone-urilor si explozia noilor tehnologii (laptop-uri, smartphone-uri, obiecte conectate), automatizarea locuintei cunoaste o renastere a interesului si se adapteaza la toate tipurile de nevoi.

Care sunt actiunile care pot fi automatizate in casa conectata?

Principalele functii pe care le vom putea programa se invarte in jurul a 3 sectoare:

  • De securitate: pentru a asigura o mai buna protectie a casei sale – in prezenta sau absenta ta – va fi posibil pentru a automatiza anumite sarcini (de exemplu, activarea alarmei la ora fixa, inchidere obloane la distanta, punerea in functiune a detectoarelor de prezenta, de control, supraveghere video etc.);
  • De comunicare: tot ce tine de divertisment pot fi, de asemenea automatizate. Poti porni televizorul de la distanta, sa redai muzica sau sa primesti la ore fixe anumite date necesare urmaririi medicale prin intermediul unui computer.
  • Managementul energetic in domiciliu: automatizarea acasa stabileste in continuare  termostatul  in diferite camere, pentru a inchide obloanele la anumite ore, care salveaza cateva grade in timpul iernii, cand frigul e mare noaptea, etc.

Pe langa sistemul de automatizare a locuintei care functioneaza in general cu un computer central, exista astazi obiecte conectate care simplifica si mai mult viata de zi cu zi. Este vorba de:

  • Ceasuri conectate: pot presta diverse servicii (gaseste drumul folosind GPS-ul, tine minte calendarul tau, gaseste un restaurant unde se afla, cauta programe, raporteaza caloriile luate sau pierdute dupa efort, calculeaza ritmul cardiac, etc.)
  • Smartphone – tableta;
  • Difuzoarele conectate: Principalele marci majore si-au lansat difuzoarele. Este suficient sa dai o comanda vorbita pentru ca vorbitorul sa declanseze actiunea corespunzatoare. In functie de model, poti sa faci o cautare pe YouTube, sa gasesti adresa unui restaurant, sa iti gestionezi agenda sau chiar sa comanzi echipamente de automatizare a locuintei prin voce.

Care sunt avantajele casei inteligente?

Casa inteligenta are multe avantaje, printre care:

  • O mai buna  gestionare a timpului: prin programarea sarcinilor repetitive, cum ar fi deschiderea sau inchiderea obloanelor, declansarea alarmei la ore fixe, deschiderea portii, de pe smartphone, economisiti atat de mult timp!
  • Securitate mai mare: o  casa domotizata  este adesea mai bine protejata impotriva spargerii.
  • O modalitate de a  limita costurile cu energie: automatizarea locuintei ofera posibilitatea de a regla termostatul in functie de orele din zi si in functie de incaperi si de a beneficia de o temperatura constanta.
0 Shares
You May Also Like