Casa inteligenta – avantajele si dezavantajele tehnologiei de automatizare a locuintei

0 Shares
0
0
0

Automatizarea locuintei si-a facut loc in casele rezidentiale in urma cu aproximativ 20 de ani.

Numarul de urmaritori a fost apoi limitat din cauza pretului acestor sisteme. Acum, a avea o Smart Home Salus Controls este mult mai accesibila.

Exista multe modalitati de a utiliza tehnologia de automatizare a locuintei acasa: alege setarile potrivite pentru tine.

Fa-ti viata mai usoara

Exista multe modalitati de a transforma o casa (sau o cladire) pentru a o face inteligenta. De fapt, ideea din spatele automatizarii casei este de a gestiona cat mai multe componente ale locuintei, fara efort, datorita internetului.

In special, poti gestiona iluminatul, temperatura camerelor, sistemul de alarma, deschiderea si inchiderea draperiilor, dispozitivele electronice etc. Aproape totul poate fi gestionat de la distanta de pe un telefon inteligent, tableta sau computer. Scopul: generarea unui confort deosebit pentru rezidenti.

Castigi timp

Multi apeleaza la automatizarea locuintei pentru a avea mai mult timp liber. O casa conectata in acest fel permite proprietarilor sa scape de anumite sarcini. Te poti gandi la aspersoarele de pe pamant pentru a uda gazonul si florile. Multe municipalitati permit doar perioade scurte de udare pe saptamana.

Prin urmare, este practic sa le poti preprograma. Preprogramarea robotului de curatat piscine pentru a intra in actiune o data la doua zile este, de asemenea, o modalitate excelenta de a economisi timp. Mai multe dispozitive electronice pot fi configurate in acest fel.

Potrivit pentru toti membrii familiei

Lucrul bun la aceste sisteme este ca sunt adaptative. Fiecare membru al familiei isi poate defini propriile setari. Unuia ii place dusul mai fierbinte, celuilalt o lumina slaba in sufragerie, altul vrea sa auda muzica clasica cand soseste la ora 18:00, celalalt ca jaluzelele sa se deschida automat cand suna ceasul desteptator – dimineata… Se poate respecta fiecare gust si nevoie.

Un plus pentru planeta

Gestionarea automatizarii casei a incalzirii, aerului conditionat si iluminatului interior si exterior este ecologica. Datorita configuratiei, se poate asigura ca energia este utilizata fara pierderi. De exemplu, poti sa stingi de la distanta lumina din dormitorul adolescentului tau care a parasit casa prea repede sau chiar sa reduci incalzirea intregii gospodarii odata ce ajungi la birou.

Mai multa securitate

A avea o casa inteligenta poate imbunatati si siguranta rezidentilor datorita gestionarii de la distanta a incuietorilor usilor si ferestrelor, a observatiei camerelor de supraveghere a intrusilor care se afla pe teren sau a alertelor de tot felul la telefon.

De asemenea, poate fi practic sa protejezi o persoana draga cu pierdere a autonomiei: daca aceasta cade sau are nevoie de ajutor, vei fi anuntat printr-o alarma. Pleci intr-o excursie?

Sistemul tau poate reproduce rutina casei pentru a da impresia ca esti acolo: televizor care se aprinde dupa cina, muzica de fundal care se aude la etaj pentru o anumita perioada, lumina care se stinge la ora 22.

Dezavantajele automatizarii casei

Pe de alta parte, nu totul este roz in taramul automatizarii casei! Deoarece sistemele functioneaza cu internetul, exista riscuri de hacking. Prin urmare, parolele alese trebuie sa fie sigure.

0 Shares
You May Also Like