Cat de importanta este amenajarea bibliotecii in living?

0 Shares
0
0
0

O canapea, un covor mare si pufos, un televizor mare, o masuta, draperii asortate, poate un semineu sau o alta sursa de caldura, cateva tablouri, iar descrierea livingului este aproape perfecta.

Ce lipseste din acest peisaj care te indeamna spre relaxare si spre petrecerea timpului alaturi de cei dragi? Desigur, mobila de living face ca tot acest spatiu sa fie functional si sa lege toate elementele enumerate mai sus.

Dar cand vorbim de living nu vorbim de o simpla mobila: vorbim de biblioteci de living care dau intregii incaperi un aer aparte. Cat de importanta este amenajarea bibliotecii in living?

Alegerea unei mobile care include si un spatiu de depozitare pentru carti va conduce spre crearea unei atmosfere calde in living. Aspectul cartilor asezate in biblioteca confera celor care le primesc un sentiment linistitor.

Exista o multime de idei de amenajare a bibliotecii: de la modalitatile clasice ce cuprind spatii destinate in cadrul mobilei de living si pana la idei indraznete de a aseza cartile in suporti de perete, pe etajere inclinate carora se pot adauga si surse LED de lumina , modalitati de incastrare in perete sau in scarile interioare.

Un numar mare de carti poate obosi ochii privitorilor. Este importanta asezarea cartilor alaturi de alte obiecte care aduc un plus de valoare. Daca vei aseza obiecte precum o lumanare parfumata, o rama cu o fotografie indragita, o vaza cu un buchet de flori sau alte ornamente vei observa cum cartile vor iesi mai bine in evidenta.

Nu uita de problema luminii. Indiferent de zi sau de noapte, pentru alegerea cartilor din biblioteca este nevoie de lumina. Pentru zi te poate ajuta lumina naturala oferita de fereastra, iar pe parcursul noptii, atunci cand iti doresti sa iti petreci seara in compania unei carti bune foloseste-te de o lumina artificiala corect amplasata, pentru a reusi sa citesti titlurile cartilor.

De asemenea, gandeste-te la locul de asezare al cartii pe care ai inceput-o. Te poate ajuta o masuta cocheta asortata cu celelalte elemente din living. Spor la citit!

0 Shares
You May Also Like