Cat de util este iluminatul cu tehnologia LED?

0 Shares
0
0
0

Indiferent de faptul ca te muti in locuinta noua, sau ca iti renovezi casa ori apartamentul in care locuiesti de o viata, cu siguranta in cazul in care nu ai trecut la tehnologia LED pentru iluminat, ar fi indicat sa faci acest pas.

Daca inca nu esti prea convins ca ar fi bine sa faci aceasta trecere de la iluminatul incandescent la iluminatul cu led, in continuarea acestui articol vei putea sa gasesti suficiente argumente pentru care se merita sa faci aceasta trecere.

In momentul in care discutam despre iluminatul bazat pe tehnologia led, indiferent ca discutam despre tuburi led, despre banda led, despre proiectoare led, sau despre becuri led, vei beneficia de corpuri de iluminat care au o durata de viata de cel putin 50.000 de ore.

Un alt motiv pentru care ai putea sa te gandesti din ce in ce mai serios sa apelezi la corpurile de iluminat bazate pe tehnologia led, ar fi acela ca aceste corpuri de iluminat nu se incalzesc la fel ca si celelalte corpuri de iluminat, bazate pe alta tehnologie.

Aceste corpuri de iluminat bazate pe tehnologia led nu se incalzesc datorita faptului ca in soclu au un dispersor care disipeaza caldura in aer, si care pastreaza bulbul rece, iar astfel dispare riscul de a te arde la bec.

Inca un motiv intemeiat pentru care ai putea sa te gandesti cat se poate de serios sa apelezi la corpurile de iluminat bazate pe aceasta tehnologie, ar fi acela ca aceste corpuri nu contin substante toxice, precum mercurul sau plumbul, la fel ca alte corpuri de iluminat realizate dupa o alta tehnologie.

Un alt aspect foarte important care trebuie mentionat, referitor la aceste corpuri de iluminat, este acela ca ele nu emit radiatii UV, si mai mult decat atat, reduc si emisiile de CO2.

Plus de asta, aceste corpuri de iluminat, au si un design atragator, care lasa libera fantezia producatorului, iar daca stam sa ne gandim mai bine, putem sa gasim o multime de corpuri de iluminat bazate pe tehnologia led, care sa aiba diferite culori, de la culoare alba, pana la rosu, albastru, violet, verde, galben, etc.

Referitor la becurile fluorescente sau la cele incandescente, cu siguranta trebuie amintit faptul ca era nevoie de o asteptare de una – doua secunde pentru a se aprinde. Daca stam sa discutam despre becurile led de exemplu, acestea se aprind instantaneu, fara a mai fi nevoie de o perioada de asteptare.

Pentru a verifica rezistenta acestor becuri led, sau a proiectoarelor led, si chiar si a benzilor led, le vei putea porni si opri de zeci, sau chiar de sute de ori, si vei ramane surprins de faptul ca aceste corpuri de iluminat vor functiona fara probleme. In schimb, alte corpuri bazate pe alta tehnologie cu siguranta nu vor rezista prea mult acestor actiuni, si se vor arde.

Ei bine, se poate observa faptul ca exista o multime de motive pentru trece de la corpurile vechi de iluminat, la cele bazate pe tehnologia led, insa cel mai mare motiv ar fi acela ca aceste corpuri de iluminat consuma foarte multa energie electrica in comparatie cu toate celelalte corpuri de iluminat care se gasesc pe piata.

0 Shares
You May Also Like