Ce alimente contin si ce alimente nu contin gluten?

0 Shares
0
0
0

In ciuda faptului ca exista o multime de alimente care pe eticheta au trecut “fara gluten”, exista si alte alimente fara gluten bio, care nu au trecuta pe ele nici o semnificatie.

Ei bine, tinand cont de faptul ca este important ca fiecare dintre noi sa stim care sunt alimentele naturale fara gluten, dar si cele care contin gluten, vom dezbate acest subiect in cele ce urmeaza in acest articol.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca produsele si cerealele integrale precum ovazul, orezul, meiul, quinoa, maniocul care se gaseste in palfarele de la noi, sorgul, teff-ul, hrisca, cartofii, faina din cartofi si amarantul nu contin gluten.

In schimb, trebuie mentionat faptul ca persoanele care isi doresc alimente care sa nu contina gluten, ar cam trebui sa evite anumite tipuri de paine, pastele, biscuitii sau alte produse pe baza de cereale.

Produsele care ai au urmatoarele specificatii: faina, grau, faina spelta, grau dur, kamut, bulgur, graham, semolina, triticala sau malt mai mult ca sigur contin gluten.

Despre gluten mai trebuie mentionat faptul ca se poate regasi in diferite fructe sau legume, insa cu siguranta acestea nu trebuiesc evitate. Persoanele care isi doresc sa consume alimente fara gluten ar trebui sa se informeze putin la fructele si legumele care contin, sau care nu contin gluten.

Produsele realizate din diferite fructe sau legume pot sa contina iarasi gluten, mai ales in cazul in care acetea sunt facute din tot felul de conservanti. Despre legume este foarte important sa precizam faptul ca acestea in mod evident au gluten in cazul in care mai au ceva pe langa ele, precum un sos de exemplu.

Persoanele care isi doresc sa consume fructe si legume dar care sa nu contina gluten ar trebui sa evite proteina de grau hidroizolata, amidonul de porumb midificat, maltul, stabilizatorul pe baza de gluten, maltodextrina atunci cand e facuta din grau.

Deasemenea cei care isi doresc sa consume fructe si legume care sa nu contina gluten, trebuie sa evite amidonul de porumb, amidonul de cartof, otetul distilat, acidul citric, acidul actic sau acidul malic.

Mai trebuiesc evitate deasemenea proteinele naturale fara gluten, carnea rosie (porc, vita, capra, bison, rata, miel). Deasemenea mai trebuie evitata carnea de pasare, mai trebuiesc evitate fructele de mare, tofu, fasolea sau nucile si semintele.

Ei bine, toate aceste produse trebuiesc evitate din start, insa cu siguranta sunt si alimente care ar trebui privite putin mai atent, iar aici putem sa discutam despre carnea procesata, despre carnea tocata, burgerii vegetarieni, seitanul sau sosurile.

Exista insa si o multime de condimente sigure care nu contin gluten si care pot sa fie folosite fara probleme, iar aici amintim: mustarul, maioneza, condimentele uscate, sosul de ketchup.

Exista si o lista de dulciuri sigure care nu contin gluten, iar acetea ar fi: ciocolata, bomboanele gumate si bomboanele dure, inghetata.

Atunci cand discutam despre dulciuri, exista si dulciuri care contin gluten si care trebuiesc evitate, precum prajiturile pe baza de faina, lemnul dulce sau maltul de orez.

0 Shares
You May Also Like