Ce este inradacinarea Android?

0 Shares
0
0
0

Daca ati cercetat ceva despre Android pe internet, probabil ati vazut si ati citit despre „inradacinarea” acestuia. A existat o perioada in care multe dintre telefoanele disponibile Android nu au fost in conformitate cu potentialul lor, iar radacina a fost raspunsul.

Un software oribil a fost norma, aplicatiile pe care nu le-ati folosi niciodata au rulat si irosit date si durata de viata a bateriei, iar experienta a fost proasta peste tot.

Deoarece fiecare telefon Android ruleaza kernel-ul Linux si middleware-ul foarte asemanator cu o distributie Linux pe care o instalati pe un computer, inradacinarea lor a fost modalitatea de a ne permite sa incercam sa le remediem propriul mod.

Inradacinarea este modul in care obtineti acces complet la tot ce exista in sistemul de operare, iar aceste permisiuni va permit sa schimbati totul. Androizii moderni sunt ceva mai buni decat erau inainte.

Chiar si cel mai ieftin telefon sau tableta pe care il puteti cumpara va face mai multe si va performa mai bine decat cel mai bun telefon Android disponibil in urma cu cativa ani. Dar multi dintre noi isi doresc in continuare sa isi inradacineze telefoanele si cauta mai multe informatii despre android commander root access.

Cand conectati Androidul, pur si simplu adaugati o functie Linux standard care a fost eliminata.

Radacina, cel putin modul in care vorbim aici, este superuserul. Telefonul dvs. Android foloseste permisiunile Linux si proprietatea sistemului de fisiere.

Sunteti utilizator atunci cand va conectati si aveti voie sa faceti anumite lucruri pe baza permisiunilor utilizatorului. Aplicatiile pe care le instalati beneficiaza si de un tip de ID de utilizator si toate au permisiuni pentru a face anumite lucruri, le vedeti atunci cand le instalati pe versiunile mai vechi de Android sau vi se solicita sa le permiteti in anumite dosare cu anumite fisiere.

Root este de asemenea, un utilizator. Diferenta este ca utilizatorul radacina (superuser) are permisiunea de a face orice la orice fisier oriunde in sistem. Aceasta include lucruri pe care vrem sa le facem, cum ar fi aplicatia de dezinstalare fortata pe noi sau lucruri pe care nu vrem sa le facem, care pot pune Android-ul dvs. intr-o stare inutilizabila. Cand faceti lucruri cu permisiuni de superuser, aveti puterea de a face orice.

Cand conectati Android, pur si simplu adaugati o functie Linux standard care a fost eliminata. Un mic fisier numit su este introdus in sistem si i se acorda permisiuni pentru ca un alt utilizator sa-l poata rula.

Reprezinta Switch User si, daca rulati fisierul fara alti parametri, va schimba datele de acreditare si permisiunile de la un utilizator normal la cel al utilizatorului. Va aflati apoi intr-un control complet si puteti adauga orice, elimina orice si accesa functiile de pe telefonul sau tableta dvs. la care nu puteti ajunge. Acest lucru este destul de important si ceva la care ar trebui sa va ganditi inainte de a incepe.

Radacina de sistem vs. radacina fara sistem

Tot ceea ce este descris mai sus este modul in care sistemele bazate pe Linux functioneaza in mod normal si cum functioneaza Android inainte de versiunea 4.3.

De la lansarea Android 4.3 , procesul care gestioneaza cererile de acces root trebuie sa fie executat imediat ce porniti telefonul. Acest demon (asa se numesc aceste tipuri de procese) are nevoie, de asemenea, de permisiuni speciale, astfel incat sa functioneze asa cum este prevazut. Pentru ca aceste doua lucruri sa se intample, fisierele din folderul de sistem al telefonului trebuiau modificate.

Cand a fost lansat Android 5.0, lucrurile s-au schimbat si imaginea de pornire – software care face exact ceea ce credeti ca face: porniti Android pe telefon – trebuie sa fie modificata pentru ca su daemonul sa fie lansat. Deoarece acest lucru nu modifica partitia de sistem, a fost numita radacina fara sistem.

Radacina fara sistem este ceea ce veti avea decat daca puteti construi Android pentru telefon si sa il instalati.

Lucrul la root fara sistem a fost oprit rapid atunci cand s-a gasit o modalitate de a genera telefoane root cu Android 5 prin editarea fisierelor de sistem, dar Google a aplicat metoda cu Android 6 si a fost necesara din nou root-area telefonului.

Este bine ca Google sa corecteze lucruri pentru a mentine telefoanele noastre mai sigure, deoarece majoritatii oamenilor nu le pasa de telefoanele inradacinate si au nevoie de aceste protectii. In acest caz, a fost bine si pentru comunitatea inradacinata, deoarece o radacina fara sistem este mai buna in mai multe moduri.

Este mai usor cand doriti sa actualizati la o versiune mai noua de Android, este mai usor sa eliminati daca va razganditi, iar ceea ce le place utilizatorilor despre aceasta este ca o radacina fara sistem poate fi „ascunsa”, astfel incat anumite aplicatii si comportamente sa nu stiu ca telefonul este inradacinat si functioneaza normal.

Cu exceptia cazului in care aveti un telefon foarte vechi sau doriti doar sa exersati sa va construiti Android singur pe un Pixel sau pe o alta platforma hardware deschisa acceptata de Google, veti utiliza probabil o metoda root fara sistem.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…