Ce este o bormasina?

0 Shares
0
0
0

O bormasina este un instrument electric extrem de util pentru gaurirea pe suprafete dure si fragile precum zidaria. Perforatoarele cu ciocanul obtin acest lucru prin combinarea miscarii de gaurire rotativa si loviturile de ciocan pentru a penetra materiale dure.

Exista multe proiecte de imbunatatire a locuintei care sfarsesc prin a va solicita sa gauriti in beton sau zidarie. De exemplu, spuneti ca doriti sa atarnati ceva in fata casei. Pentru a face acest lucru, va trebui sa gasiti o modalitate de a perfora zidaria (aceasta presupunand ca partea din fata a casei dvs. este din caramida, desigur). Un exercitiu obisnuit fie se va sparge, fie va fi ars foarte repede daca incercati sa-l utilizati pe zidarie. Deci, ce trebuie sa faca un proprietar de locuinte?

Puteti utiliza un burghiu de zidarie pe bormasina dvs. fara fir daca este o lucrare usoara. Cu toate acestea, exista instrumente de specialitate acolo destinate sa ajute DIYERS si profesionisti deopotriva sa treaca prin zidarie si beton in cel mai scurt timp.

Ce este un burghiu cu ciocan si cum functioneaza?

Perforatorul cu ciocan este o unealta electrica cu miscare rotativa combinata cu o actiune de ciocan pulsatila. Forajul rotativ taie materialul ca un burghiu obisnuit, in timp ce loviturile pulsatorii rapide in directia de foraj forteaza burghiul sa patrunda in material.

Perforatoarele cu ciocan sunt in esenta un tip de burghiu conceput pentru a gauri mici gauri in materiale dificile pe care un burghiu normal pur si simplu nu a putut sa le patrunda. Aceasta include lucruri precum zidaria si betonul.

Modul in care expertii descriu, de obicei, burghiul celor care nu sunt experti este de a le cere sa-si imagineze un ciocan mic, dar puternic. Acum, imaginati-va ca ciocanul este in continuu in jos pe partea din spate a burghiului rotativ. Acest lucru va ofera o idee bruta despre cum functioneaza un burghiu cu ciocan. Micul ciocan cantareste burghiul, ceea ce ofera burghiului capacitatea de a trece prin materiale mai dure (este si de unde vine numele).

Aceasta este, de asemenea, ceea ce diferentiaza o asemenea masina de gaurit de alte tipuri de burghie. Vedeti cu un exercitiu cu putere obisnuit, un motor intern mic, invartit la viteza rapida. Miscarea de invartire rapida da gaurii de gaurit puterea de a traversa materiale precum lemnul.

Un burghiu folosit la o asemenea masinarie nu isi „plictiseste” drumul prin materiale. In schimb, mica miscare a ciocanului pulverizeaza in esenta orice se afla in fata burghiului. Dar, pulverizarea este suficient de continuta incat intregul material sa nu fie deteriorat; numai sectiunea prin care gauriti este afectata.

Atunci cand discutam despre Bormasini & Masini de Gaurit, nu avem cum sa nu aducem in discutie si principiul de functionare, iar in continuare veti descori cum functioneaza o asemenea masina.

Exista doua moduri de a alimenta un asemenea echipament. Prima metoda este prin percutie. Exercitiile de ciocan de percutie functioneaza prin faptul ca o serie de angrenaje interactioneaza intre ele. Doua discuri ridicate care calareste unele peste altele produc miscarea rapida de ciocanire. Actiunea combinata a angrenajelor roteste burghiu, in acelasi timp ciocanind burghiu in fata.

O alta metoda de alimentare a acestor masini este prin puterea electro-pneumatica (pe scurt). Aceasta este utilizata mai ales in ciocanele rotative. Perforatoarele cu ciocan EP, dupa cum probabil puteti ghici din cele doua nume, sunt alimentate folosind un amestec de electricitate si aer sub presiune.

Mecanismul consta dintr-un cilindru de ghidare, un piston de antrenare sau un piston excitator si un piston zburator. Energia electrica este utilizata pentru a roti manivela care, la randul sau, deplaseaza pistonul de antrenare. In timp ce aerul comprimat creeaza o perna de aer sub presiune intre pistoane, care apoi confera burghiei puterea sa de pulverizare.

0 Shares
You May Also Like