Ce este un logo? Care este rolul principal al unui logo?

0 Shares
0
0
0

Ce este un logo? Un logo, numit si sigla, este un element grafic care este folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs/serviciu, a unei organizatii, a unui eveniment, ori este punctul central al acestuia.

Un logo bun poate fi secretul afacerii tale. Il va ajuta pe client sa inteleaga cine esti, cu ce te ocupi si care sunt valorile tale. Acestea sunt o mare responsabilitate pentru o imagine atat de mica.

Din punct de vedere structural, un logo este un simbol grafic sau un text in diferite stiluri si forme. Locul unde acesta este folosit este in companii. Reprezinta elementul comercial, care indeamna o organizatie, sa aiba ceva unic, prin care sa fie recunoscuta.

Un lucru important pentru creearea unui astfel de logo este ca trebuie sa aiba o poveste, o istorie precizeaza specialistii de la CostiDesign, ce ofera servicii profesionale de logo design.

Simbolul in special, ca parte fundamentala a unei sigle are un rol mai important decat textul. In strategia de branding, corporatiile multinationale tin cont de acest lucru. De asemenea, daca vrei sa faci un rebranding atunci ia in considerare faptul ca, daca ai de-a face cu un brand mai vechi este indicat sa tii cont de istoria acestuia, sa o studiezi si sa nu o pierzi din vedere atunci cand faci schita noului brand.

In partea de web design, sunt putine site-uri care sa nu aiba o indentitate vizuala intarita de o sigla, oricare fiind text, simbol sau ambele impreuna. De asemenea, pe langa design sau text, o parte importanta o are culoarea. Pentru ca, oamenii fac legaturi cu anumite stari, actiuni si obiecte.

ce este un logo

Ce este un logo si unde este folosit?

Acestea intra in standardele uzabilitate de web design. Logo-ul sa fie pozitionat in partea de sus a paginii web, de preferat in partea stanga-sus/central-sus. Inca o functie importanta a logo-lui este o reprezinta momentul cand se apasa pe el sa se revina pe prima pagina a site-ului.

Urmarind evolutia logo-urilor, ele tind sa devina din ce in ce mai minimaliste, dar cu un mesaj puternic ( K.I.S.S.- Keep it short (and) simple).

Pentru a face un logo de calitate si reprezentativ, trebuie sa respecte cele cinci principii relatate de specialisti:

  • Simplitate
  • Usor de retinut
  • Relevant afacerii – domeniului/produsului
  • Versatil
  • Rezistent in timp
  • Logo-ul promoveaza afacerea, care este elementul central in orice strategie de marketing
  • Logo-ul atrage potentialii clienti
  • Logo-ul ofera o identitate unica afacerii tale

Sigla este un impact vizual care ii reimprospateaza memoria clientului ca existi. Dintr-o alta perspectiva logo-ul poate crea o asociere vizuala cu impact puternic pentru afacerea ta, iar aceasta asociere il poate ajuta pe client sa isi reaminteasca de brandul tau cand are nevoie.

Sper ca informatiile ti-au fost utile si ai o intelegere mai clara despre branding,si mai ales despre ce este un logo, importanta acestuia si rolul pe care il are in afacerea ta. Nevoia unui logo cu impact, profesional si care sa te diferentieze de competitie este foarte importanta.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…