Tipuri de design web

0 Shares
0
0
0

Proiectarea web este procesul de planificare, conceptualizare si aranjare a continutului destinat internetului. Designul web modern depaseste aspectul lucrurilor (estetica) pentru a include modul in care lucrurile functioneaza (functionalitatea). Designul web nu se limiteaza la site-uri web, deoarece include alte utilizari, cum ar fi aplicatii web, aplicatii mobile si designul interfetei cu utilizatorii.

Elemente de design web

Atunci cand proiectati un site web, este imperativ sa luati in considerare atat aspectul, cat si functionalitatea site-ului. Integrarea acestor elemente in proiectare va ajuta la maximizarea performantei site-ului, indiferent de masurarea performantei.

Stiati de exemplu ca din cauza optimizarii motoarelor de cautare, sunt sanse foarte mari ca designul web sa aiba influente asupra performantei dvs. in motoarele de cautare cum ar fi Google?

Elemente vizuale

Iata o prezentare rapida a elementelor pe care trebuie sa le luati in considerare in proiectarea web pentru a va asigura ca totul arata bine!

Copie scrisa

In mod fundamental, aspectul unui site web si cuvintele sale merg mana in mana. Cei doi factori sunt deosebit de importanti si nu trebuie niciodata considerati separat. Daca proiectantii si scriitorii de continut colaboreaza, puteti permite un design mai puternic.

Fonturi

Atunci cand proiectati un site web, este imperativ sa alegeti perechi de fonturi usor de citit care sa completeze designul. Instrumente cum ar fi de exemplu “Combinatia de fonturi Canva” va pot fi de mare folos in ceea ce priveste gasirea potrivirii perfecte pentru fontul dvs. Instrumentele de design web precum PageCloud includ chiar si numeroase asocieri de fonturi in aplicatia lor.

Culori

Culorile sunt unul dintre cele mai importante elemente de luat in considerare in ceea ce priveste proiectarea unui site web. Retineti ca aici sunt o multime de conceptii gresite cu privire psihologia culorii. In momentul in care alegeti culorile pentru site-ul dvs., este deosebit de important sa va concentrati pe alinierea culorilor la marca dvs. si la mesajul pe care doriti sa il transmiteti.

Schema

Modul in care decideti sa va aranjati continutul va avea un impact dramatic atat asupra aspectului cat si functionalitatii site-ului dvs. Desi nu exista reguli specifice atunci cand vine vorba de machete de site-uri web, exista cu siguranta cateva principii pe care trebuie sa le urmati.

Daca nu stiti cum sa scrieti codul, este esential sa intelegeti limitele diferitelor instrumente de proiectare a site-ului web, astfel incat sa nu va blocati la jumatatea designului.

Forme

Utilizarea elementelor grafice in designul web a decolat cu adevarat in ultimii ani. Combinarea culorilor si a formelor frumoase poate fi folosita pentru a realiza multe lucruri, cum ar fi directionarea atentiei vizitatorilor site-ului dvs. Cea mai mare provocare in ceea ce priveste aceasta tendinta este reprezentata de complicatiile care apar atunci cand se urmareste implementarea designului, fara a fi nevoie sa se bazeze pe cod.

Spatiere

Exista un spatiu intre fiecare element din designul dvs.: imaginile, alineatele, liniile … chiar si literele au spatiu! De regula, a avea prea mult spatiu este mai un lucru mai bun decat a avea lucrurile inghesuite. Conceptul de spatiu alb este cu siguranta apreciat de catre designerii web moderni.

Imagini si icoane

Desenele uimitoare pot comunica multe informatii in doar cateva secunde. Unul dintre modurile de a realiza acest lucru este prin utilizarea de imagini si icoane puternice. O cautare rapida pe Google pentru imagini sau pictograme va produce mii de optiuni.

Videoclipuri

Videoclipurile sunt o tendinta in crestere in randul designerilor web. Cand sunt utilizate corect, acestia pot ajuta vizitatorii site-ului dvs. web sa experimenteze ceva care pur si simplu nu poate fi descris cu cuvinte sau imagini. Un lucru de retinut este ca videoclipurile atragatoare pot distrage atentia si nu ar trebui sa concureze niciodata cu continutul.

Tipuri de design de site-uri web

Desi s-ar putea sa intalniti articole online care vorbesc despre o multime de stiluri de design de site-uri web, exista doar doua moduri de a proiecta corect un site web: site-uri web adaptive si responsive, iar in functie de necesitatile dvs., puteti alege web design by it exclusiv adaptiv sau responsive.

Intelegerea avantajelor si a dezavantajelor site-urilor web adaptive si responsive va va ajuta sa determinati ce este cel mai potrivit pentru necesitatile dvs.

Site-uri web adaptive

Designul web adaptiv utilizeaza doua sau mai multe versiuni ale unui site web care sunt personalizate pentru dimensiuni de ecran diferite. Site-urile adaptive se pot imparti in doua categorii principale, in functie de modul in care site-ul detecteaza ce „versiune” trebuie afisata.

Site-urile web adaptive se adapteaza in functie de tipul dispozitivului atunci cand un client se conecteaza la un site web, iar solicitarea HTTP va include un camp numit „user-agent” care informeaza serverul despre tipul de dispozitiv care incearca sa vizualizeze pagina. Practic, acest lucru inseamna ca site-ul stie ce versiune are de afisat (mobil sau desktop).

Site-uri web responsive

Site-urile responsabile utilizeaza o combinatie de grile flexibile (bazate pe procente) cu puncte de intrerupere (folosind interogari media) pentru a crea un aspect personalizat la fiecare dimensiune a ecranului. Spre deosebire de site-urile adaptive care se adapteaza doar atunci cand ating un punct de intrerupere, site-urile web responsive se schimba in mod constant in functie de dimensiunea ecranului.

0 Shares
You May Also Like