Ce este un medic ginecolog?

0 Shares
0
0
0

Un ginecolog este un medic care este specializat in sistemele de reproducere ale femeilor. Medicii separati, specializati in tratarea femeilor, exista de secole, iar acesti antici specialisti sunt stramosii medicilor si cercetatorilor ginecologici de astazi.

Ginecologii sunt adesea in fruntea dezbaterilor cu privire la sanatatea si asistenta medicala a femeilor. In timp ce un medic general poate fi capabil sa identifice si sa trateze problemele de sanatate ale femeilor minore, opiniile expertilor ginecologi care lucreaza in clinicile de ginecologie in Mures sunt absolut necesare atunci cand vine vorba de anumite aspecte ale sanatatii femeilor.

Ce face un ginecolog?

Un ginecolog efectueaza o varietate de teste si examene axate pe sanatatea femeilor. Ginecologii sunt responsabili de efectuarea examenului standard anual pe femeile adulte pentru a le asigura sanatatea reproductiva. In timpul acestui examen, medicul va examina fizic femeia, va efectua un frotiu, va efectua teste STD, va finaliza un examen la san si va monitoriza utilizarea femeii de control al nasterii. Ginecologii sunt de asemenea, uneori certificati ca obstetricieni si vor monitoriza starea de sanatate a mamei si a fatului in timpul unei sarcini.

In plus fata de cele de mai sus, un medic ginecolog trebuie sa monitorizeze, de asemenea, unele dintre aceleasi conditii medicale la femei ca medicul generalist. De exemplu, daca o femeie are diabet, specialistul ei ginecologic trebuie sa-i informeze despre modul in care boala ii afecteaza organele reproducatoare. Ginecologii diagnostica, de asemenea, problemele pe care le pot avea femeile cu organele de reproducere, cum ar fi sindromul ovarian polichistic sau cancerul de col uterin.

De asemenea, acestia pot verifica existenta infectiilor vaginale si a tractului urinar la femeile care se plang de dureri abdominale inferioare sau dureri sexuale. Ginecologii efectueaza, de asemenea, interventii chirurgicale minore pe organele de reproducere ale femeilor, cum ar fi legarea tuburilor.

Cum este locul de munca al unui ginecolog?

Ginecologii sunt in general, medici independenti care detin propriile lor cabinete de ginecologie sau parteneri intr-o clinica de ginecologie, acolo unde lucreaza impreuna cu alti ginecologi. Unii sunt angajati in spitale private, in timp ce alti ginecologi lucreaza in clinici medicale private. Altii lucreaza in colegii si universitati care fac cercetari sau sunt profesori in programe medicale universitare.

Toti ginecologii lucreaza fie intr-un domeniu medical, fie in invatamant, uneori ambele. Ginecologii sunt necesari in intreaga lume, iar cererea de medici din aceasta profesie este in crestere.

Cei mai multi ginecologi raporteaza ca le place munca, cu toate acestea, multi raporteaza, de asemenea, ca munca lor este stresanta si isi ia mult timp departe de viata familiala si sociala.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta toate femeile ar trebui sa le cunoasca in ceea ce priveste medicii ginecologi. Pentru ca este necesar ca femeile sa treaca periodic pe la cabinetul de ginecologie, este foarte important ca doamnele si domnisoarele sa aleaga cei mai buni ginecologi Mures. In acest sens, de preferat ar fi sa ceara referinte de la alte femei, care merg periodic la ginecolog.

0 Shares
You May Also Like