Ce probleme de functionare intalnim la Nokia 5?

0 Shares
0
0
0

Acum aproximativ doua decenii, toti cei care intentionau sa isi cumpere un telefon mobil, mai intai de toate isi indreptau atentia spre Nokia si spre dispozitivele sale.

Odata cu aparitia smartphone-urilor insa, Nokia a iesit din topul preferintelor utilizatorilor, pana de curand cand a inceput sa scoata pe piata telefoane Android, care au fost rapid indragite de catre utilizatori. Nokia 5 este un astfel de smartphone de la brandul finlandez, un dispozitiv cu specificatii tehnice medii, si care poate fi util pentru utilizatorul de rand, care foloseste telefonul in cele mai simple scopuri.

Ei bine, desi in trecut telefoanele Nokia erau renumite pentru buna lor functionare, in prezent telefoanele brandului finlandez pot intampina diferite probleme, iar in urmatoarele randuri vom enumera o parte dintre acestea.

Incarcare defectuoasa sau esuata

Cei care se confrunta cu o asemenea problema, in primul rand trebuie sa verifice sursa de energie electrica, dar si accesoriile pentru incarcare, pentru a se asigura ca acestea sunt functionale. Daca sursa de energie electrica este functionala, accesoriile sunt functionale iar dispozitivul Nokia nu se incarca, cel mai probabil este necesara o inlocuire mufa incarcare Nokia.

Supraincalzirea

Supraincalzirea este o alta problema care ii deranjeaza pe unii utilizatori. Datorita designului sau premium de metal pe care chiar si unii producatori de top nu il au, Nokia 5 tinde sa se supraincalzeasca mai mult decat alte smartphone-uri. Cu toate acestea, nu va faceti griji.

Daca temperatura atinge nivele critice, telefonul se va opri singur pentru a preveni deteriorarea hardware posibila. In scopul reducerii temperaturii, urmati pasii de mai jos:

 • Nu utilizati dispozitivul in timpul incarcarii. Acolo telefonul va incalzi mai mult.
 • Inchideti cateva aplicatii de fundal cu resurse. Ele pot merge puternic pe CPU si acolo, astfel incat cauza supraincalzire.
 • Scoateti carcasa.
 • Nu expuneti dispozitivul la lumina soarelui pentru o perioada mai lunga de timp.
 • Daca aveti tendinta de a juca jocuri intensive cu GPU, asigurati-va ca faceti o pauza din cand in cand.

Probleme de date mobile

Chiar daca conexiunea Wi-Fi este intotdeauna preferata, este greu sa o utilizati in miscare. Asta face ca 4G sa fie o alternativa valoroasa in retea. Si daca luam in considerare viteza si acoperirea actuala, datele mobile nu lipsesc prea mult in comparatie cu Wi-Fi.

Nokia 5 este, la fel ca majoritatea celorlalte smartphone-uri moderne, acoperit in acest departament. Cu toate acestea, anumiti utilizatori au raportat probleme cu LTE dupa o anumita perioada de utilizare. Se pare ca au experimentat conexiuni instabile si accidente frecvente pe Nokia 5.

Acest lucru s-ar putea datora unei acoperire necorespunzatoare a retelei sau defectarii cartelei SIM, setarilor APN gresite si multe altor lucruri. Asigurati-va ca verificati lista de mai jos si ca trebuie sa depasim problema impreuna.

 • Resetati setarile retelei.
 • Restabilirea manuala a setarilor operatorului. Pentru setarea individuala, verificati site-ul operatorului de transport.
 • Dezactivati Bluetooth in timp ce utilizati datele mobile.
 • Asigurati-va ca nu ati setat limita de date mobile.
 • Verificati cartela SIM.
 • Treceti la o alta tehnologie de transfer de date, de la 3G la 4G sau la LTE.
 • Stergeti partitia cache.
 • Restaurati setarile din fabrica.
0 Shares
You May Also Like