Ce puteti afla despre noul telefon cu ecran tactil lansat de BlackBerry?

0 Shares
0
0
0

Daca doriti sa aflati mai multe despre telefoanele cu ecran tactil lansate de BlackBerry, va prezentam un scurt istoric. Inainte de aparitia Android si iOS, telefoanele BlackBerry erau in top, aveau o tastatura QWERTY care a fost replicata de toti producatorii de gadgeturi si care au dominat piata smartphone-urilor din 2006 pana in 2009, pana cand au aparut touchscreen telefoane care au revolutionat piata telefoniei mobile.

BlackBerry a incercat sa concureze cu platforma BB 10 in 2012-2013, dar nu au tinut pasul. Au continuat sa utilizeze tastaturi QWERTY, dar multi oameni prefera telefoanele cu touchscreen pentru ca sunt mai confortabile. BlackBerry Priv si KEYOne sunt telefoane moderne Android cu tastaturi QWERTY lansate in 2015 si 2017.

Insa si compania BlackBerry este constienta de existenta unei piete in mare dezvoltare pentru telefoane touchscreen si nu doresc sa rateze aceasta piata. Exista modelele BlackBerry Z10, Z30, DTEK50 si DTEK60 au touchscreen.

DTEK50 si DTEK60 au ecran tactil complet. TLC doreste sa reinvie marca BlackBerry cu orice pret. Directorul companiei a declarat ca tastaturile QWERTY sunt cu siguranta un element important pentru BlackBerry si ca vor lansa multe produse in urmatorii ani. Cu sau fara tastatura, este clar ca BlackBerry ramane in jocul smartphone-urilor.

Smartphone-urile BlackBerry au un indicator de deteriorare a lichidului, care arata deteriorarea lichidelor superficiale ale telefonului BlackBerry sau al bateriei. Indicatorul este o banda mica in interiorul compartimentului pentru bateii.

Lipsa de lichid este indicata prin: indicatorul activ de deteriorare a lichidului, coroziunea verde sau alba, ecranul cetos, resturi reziduale in spatele bateriei. Din cauza expunerii la apa, dispozitivele BlackBerry, bateriile sau incarcatoarele pentru calatorie pot fi deteriorate.

Lichidul poate intra in telefon prin orificiile din tastatura, portul USB sau mufa pentru setul de casti si poate cauza deteriorarea placii de circuite care nu mai poate fi reparata. Daca indicatorul de deteriorare a lichidului nu indica niciun indiciu al deteriorarii, trebuie sa apelati la furnizorul de servicii.

Primul telefon BlackBerry care respinge apa si praful este BlackBerry Motion si are si cea mai mare baterie de 4,000 mAh care poate sa dureze mai mult de o zi dupa o singura incarcare. Dar pe moment, se pare ca BlackBerry Motion se indreapta numai spre Canada, unde va vinde online cu Koodo si in unele magazine Telus, Bell sai SaskTel din 10 noiembrie.

Se mai anunta insa o problema din 31 decembrie 2017, si anume WhatsApp nu va mai fi disponibil pe dispozitivele BlackBerry 10. Pana atunci, WhatsApp se foloseste pe dispozitivele BlackBerry care au versiunea 10.0.10.82 sau una mai recenta, cunoscuta ca versiunea BB OS 10.0.10.648. Admise sunt dispozitivele BlackBerry Priv si DTEK50.

Puteti sa verificati versiunea sistemului de operare BlackBerry accesand setarile astfel: Setari sistem – Despre – Categorie  : Generalitati – Versiune software. Daca va ramane o companie importanta in era touchscreen-urilor, vom putea vorbi mai mult in urmatorii ani, care vor marca decisiv sau nu piata telefoniei mobile, in care deja smartphone-urile cu touchscreen sunt in prim plan si par sa ramana.

0 Shares
You May Also Like