Ce reprezinta nutritia si ce putem face pentru o viata sanatoasa?

0 Shares
0
0
0

In ultima perioada auzim din ce in ce mai des cuvintele alimentatie sanatoasa. Iar cand vorbim de nutritie, aceastsa face referire la o alimentatie corecta pentru a va mentine sanatatea. Nu degeaba o nutritie buna este conditia unei sanatati de fier.

Din pacate, nu toata lumea mananca sanatos, iar amestecat cu stres, asta duce la slabirea sistemului imunitar. Nutritia este cea care aduce corpului energia de care are nevoie pentru a-si mentine buna functionare in fiecare zi.

Pentru a ne hrani corespunzator, avem nevoie de nutrienti. Este foarte important sa ne adaptam viata la un stil sanatos care sa cuprinda o alimentatie sanatoasa din care sa lipseasca prajelile, dulciurile si sucurile acidulate.

Pe scurt, nutritia inseamna aprovizionarea celulelor si organismelor cu materialele necesare sustinerii vietii. Iar fara vitamin in corp, nu exista activitate. De aceea, consumul de fructe si legume este absolut necesar. La o alimentatie sanatoasa se adauga si miscarea.

Din pacate, din cauza vietii pe care o duc, oamenii uita sa sa alimenteze sanatos si corespunzator. Sar peste mesele principale si mananca la ore total nepotrivite. Insa, si vremurile in care traim sunt de asa natura incat nu ne ofera o mancare bogata in nutrienti.

Nutritia pura consta in adoptarea unui stil de viata sanatos si corect. Avantajele unei vieti sanatoase si a unei alimentatii pe masura va aduce numeroase avantaje. Nutritia este asociata cu o alimentatie sanatoasa care tine departe afectiuni ca obezitate sau bolile de inima.

Trebuie sa consumati neaparat legume, fructe, carne fiarta, 2 litri de apa pe zi, seminte, si multe alte alimente, pe cat posibil, cat mai naturale. Mesele principale trebuie sa fie respectate cu strictete, iar moderatia trebuie sa fie cuvantul de baza care sa va ghideze spre o viata sanatoasa.

Hidratarea organismului este foarte importanta, de aceea trebuie sa consumati cat mai multe lichide. Si partea psihica are un rol foarte important, de aceea indicat este sa faceti cat mai multa miscare, de preferat in aer liber.

Miscare indiferent de varsta

Un stil de viata sanatos nu tine cont de varsta. Un organism sanatos va lupta mult mai eficient impotriva oricarei afectiuni ce ar putea aparea de-a lungul timpului.

Totodata, un stil de viata sanatos ajuta si in cazul afectiunilor ca hipotiroidism, sindromul Cushing sau afectiuni hormonale ori boli psihice.

Daca nu stiati, multe probleme comune de sanatate pot fi prevenite cu ajutorul unui regim alimentar sanatos, deoarece o nutritie corecta este conditia sanatatii, iar o alimentatie inadecvata poate slabi sistemul imunitar.

De asemenea, nutritia aduce corpului energia de care acesta are nevoie pentru a-si mentine buna functionare. Problemele de nutritie pot aparea in urma consumului unei alimentatii insuficiente sau din cauza ca organismul nu absoarbe suficiente substante nutritive. Vaeti grija sa duceti o viata sanatoasa!

0 Shares
You May Also Like