Ce simptome apar cand stai prea mult timp in fata calculatorului?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care lucrezi in cadrul unei firme, iar conform fisei postului de la locul de munca trebuie sa petreci 8 ore pe zi in fata unui calculator, nu ai altceva decat sa te conformezi.

Acest lucru inseamna automat insa faptul ca odata ce petreci atat de mult timp in fata calculatorului, poate nu dupa o zi – doua – trei sau o saptamana, insa cu siguranta de la un anumit moment dat, vor fi sanse foarte mari sa incepi sa ai probleme cu vederea.

Ei bine, pentru a evita cat mai mult posibil aceste probleme de vedere cauzate de statul prea mult in fata calculatorului, ar trebui ca atunci cand lucrezi sa faci pauze destul de dese, cum ar fi o pauza de 2-3 minute odata la o jumatate de ora, sau o pauza de 5 – 10 minute odata la o ora.

Chiar daca nu discutam despre o perioada de timp cine stie cat de mare, aceste 10 minute, sau chiar si doua – trei minute de relaxare pentru ochi pot sa insemne enorm de mult, datorita faptului ca in aceasta perioada ei nu vor mai sta atintiti in fata unui monitor.

Sunt insa si cazuri in care anumite persoane nu petrec nici macar 10 minute in fata calculatorului la locul de munca, insa ajung sa isi petreaca majoritatea timpului liber in fata unui monitor.

Cu siguranta si in aceste conditii vederea va fi afectata foarte serios, mai ales in cazul acelor persoane care aleg sa citeasca o carte online, datorita faptului ca stau prea concentrate sip rea cu ochii in calculator pentru a citi cartea.

Indiferent insa de situatia in care se sta atat de mult la calculator, atat tu cat si orice alt utilizator, ar trebui sa cunoasteti faptul ca odata ce stai prea mult timp la calculator, nu mai prea clipesti.

Odata ce nu mai clipesti, sau clipesti mult mai putin decat de obicei, trebuie sa stii ca ochii tai nu mai primesc substantele nutritive necesare, fapt care poate sa fie destul de periculos pentru ochi.

De ce? Pentru ca odata ce ochii nu mai primesc respectivele substante, apare senzatia de arsura sau de mancarime a globului ocular, fapt care de la un anumit moment dat incepe sa fie deranjant.

Deasemenea, tot aceasta este cauza datorita careia vei putea incepe sa ai o senzatie de nisip sub pleoapele ochilor, sau vei incepe deasemenea sa iti simti ochii prea grei sau prea umezi.

Tot din cauza statului in mod excesiv poate aparea miopia, asa ca va trebui sa ai grija cat timp vei petrece in fata calculatorului.

Un sfat de care ar trebui sa tii cont, ar fi acela de a opta pentru cei mai buni ochelari de protectie pentru calculator, pe care sa ii utilizezi doar in momentul in care iti petreci timpul la calculator.

Purtand o asemenea pereche de ochelari, vei putea sa previi foarte mult aceste simptome, si vei putea sa iti ajuti ochii sa fie santatosi, sau mai bine spus sa ramana sanatosi.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…