Ce sisteme control acces gasiti pe piata?

0 Shares
0
0
0

Pe piata veti gasi foarte multe oferte de sisteme control acces, insa important este sa le achizitionati pe cele care va sunt cu adevarat utile si care se potrivesc nevoilor voastre. Printre cele mai cautate, cunoscute si utilizate sisteme control acces sunt cartelele magnetice.

Majoritatea blocurilor au instalate astfel de sisteme de control acces cu cartela, pentru a nu intra in bloc decat persoanele care locuiesc acolo. Utilizarea acestor cartele presupune trecerea lor printr-o fanta a dispozitivului principal, in dreptul campului magnetic unde are loc citirea. In timp, va aparea si uzura fizica a cartelei din cauza contactului dintre cartela si capul de citire.

Asadar, exista posibilitatea de uzura si deteriorare a cartelei, insa nu va faceti griji, deoarece este normal ca dupa folosirea de foarte multe ori, cartela sa de degradeze. Insa, daca veti merge la firma de unde le-ati cumparat, acestea vor fi inlocuite cu altele noi.

Va puteti face si dubluri pentru ceilalti membri ai familiei. Sistemele control acces pot fi folosite si utilizate cu succes atat in cazul firmelor, cat si in cazul blocurilor unde accesul se face pe baza cartelei.

Durata de viata a unei cartele este de cateva mii de utilizari si este o metoda foarte eficienta si sigura. Insa un sistem mult mai fiabil este cel al cititoarelor de cartele de proximitate. Procesul de realizare este simplu: se trece cartela prin dreptul cititorului fara a se mai face atingerea directa.

Acest sistem are o durata de viata mai mare, uzura producandu-se mult mai tarziu decat in cazul cartelelor magnetice. Se utilizeaza cititoare care au o distanta de citire cuprinsa intre 5 si 10 cm, insa exista si sisteme care permit citirea la o distanta ce poate ajunge pana la 70 cm.

Ce este indicat in cazul firmelor

In cazul in care aveti o firma si doriti sa va asigurati bunurile, iar accesul persoanelor straine este strict interzis, puteti opta pentru accesul angajatilor pe baza amprentei digitale.

In cazul acesta toata lumea va scapa de povara purtarii in buzunare a mai multor cartele si chei. Insa, trebuie mentionat faptul ca aceste tipuri de sisteme control acces se folosesc doar in cazul in care va doriti un grad sporit de securitate.

Cardurile magnetice pot fi folosite atat ca ecuson, cat si ca legitimatii de serviciu. Tastaturile de acces reprezinta cel mai simplu mod de filtrare a accesului: se introduce codul PIN, dupa care se activeaza o iesire la comanda a usii ori a portii. Iar pentru a va spori securitatea, aceste carduri se folosesc impreuna cu un cititor.

Butoanele de evacuare au rolul de a va ajuta sa iesiti din cladire in cazul producerii unui cutremur sau a unui incendiu. Langa cititorul de iesire se va instala si un buton care monitorizeaza evacuarea, care, in urma apasarii acestuia, usile se vor debloca automat.

0 Shares
You May Also Like