Ce sunt implanturile mamare?

0 Shares
0
0
0

In urmatoarele randuri ale acestui articol veti afla ce este implanturile mamare, intr-o prezentare generala in care veti afla si despre beneficii si rezultate scontate ale acestora, astfel incat cand veti lua legatura cu Dr. Calu accesand https://www.drcalu.com, sa aveti idee despre ceea ce inseamna un asemenea implant.

Introducere si prezentare generala

Un implant mamar este un material protetic care este folosit pentru a face sanul unei persoane mai mare. Aceste implanturi sunt utilizate de obicei pentru reconstructia sanilor sau pentru procedurile de marire a sanilor.

In prezent, operatia de implant mamar este cea mai frecventa operatie cosmetica efectuata in Statele Unite de exemplu; cu peste 300.000 de interventii chirurgicale pentru cresterea sanilor efectuate in fiecare an. Si in tara noastra se efectueaza in fiecare an un numar foarte mare de asemenea interventii chirurgicale asupra sanilor.

Implanturi saline vs. implanturi de silicon

Exista doua tipuri generale de implanturi mamare pe piata astazi, si anume implanturi saline si implanturi siliconice. In trecut, au fost fabricate si implanturi cu alte umpluturi, cum ar fi uleiul de soia; cu toate acestea, acest tip de implanturi a fost deja eliminat.

Implanturile saline sunt implanturi de san realizate din coji de silicon care sunt umplute cu o solutie salina specifica. Avantajul major al utilizarii implanturilor saline este ca pot fi introduse printr-o incizie mult mai mica decat tipurile de silicon preumplute.

 Implanturile sunt plasate mai intai in buzunarele create la sani, dupa care sunt umplute cu solutia. Un alt avantaj al implanturilor saline este ca acestea tind sa fie mai sigure in caz de scurgere.

Cu toate acestea, in comparatie cu implanturile de silicon, implanturile mamare saline tind sa produca mai multe probleme cosmetice, in special, ridurile si neregulile pielii peste san.

De asemenea, implantul salin tind sa fie mai evidente si palpabile decat omologul sau de silicon, mai ales atunci cand este implantat la femei cu sani mici.

Implanturile din silicon, pe de alta parte, sunt implanturi pentru san unde atat coaja cat si gelul din interior sunt confectionate din silicon. Principalul avantaj al acestor implanturi este ca simt si par mai naturale decat implanturile saline.

La un moment dat in trecut, implanturile de silicon au fost restrictionate pentru utilizarea medicala de catre FDA, din cauza raportarilor crescute ale scurgerii gelului siliconic. Cu toate acestea, implanturile de silicon de noua generatie au minimizat deja aceasta complicatie.

Implanturile de san din silicon utilizate astazi sunt asociate cu rate mici de rupere a invelisului implantului si contractura capsulei. In prezent, implanturile de san din silicon sunt considerate a fi sigure si tehnic usor de implantat.

Implanturile mamare pot avea o forma rotunda sau o forma de lacrima. Alegerea formei implantului de utilizat va depinde de conturul sanului pacientului. Implanturile mamare pot avea de asemenea o textura neteda sau aspra; textura nu va fi vizibila pe piele odata ce au fost implantate.

Procedura implanturilor de silicon

Un implant mamar poate fi utilizat in mai multe cazuri. In primul rand, poate fi folosit pentru reconstructia sanilor. Acest lucru se efectueaza frecvent la pacientii cu cancer de san care au suferit mastectomie.

Poate fi facuta si pentru pacientii care au prezentat traume ale toracelui, inclusiv sanii si pacientii cu defecte congenitale care au dus la esecul dezvoltarii sanilor.

In afara de scopuri de reconstructie, utilizarea mai frecventa a implanturilor mamare este pentru marirea sanilor. In aceasta procedura, dimensiunea sanului este marita si forma este imbunatatita.

Exista mai multe moduri in care sunt inserate implanturi mamare. Inciziile pot fi facute in mai multe zone, cum ar fi sub sani, in jurul areolei, din axila sau ombilic.

Implanturile pot fi plasate intre muschii sanului, sau sub muschiul toracic in sine. Tehnica chirurgicala folosita in implantare depinde de tipul de implant care trebuie inserat, de capacitatea chirurgului si de preferinta pacientului.

Marirea sanilor dureaza aproximativ una pana la doua ore si se efectueaza sub anestezie generala. De obicei se efectueaza intr-un cadru ambulatoriu, ceea ce inseamna ca pacientii vor putea merge acasa in aceeasi zi cu procedura.

Umflarea este de asteptat dupa procedura, care se va rezolva in aproximativ o saptamana sau doua. Dupa operatie, pacientii sunt sfatuiti sa evite activitatile grele timp de aproximativ 4 pana la 6 saptamani. Cu toate acestea, vi se vor recomanda exercitii specifice care vor ajuta la minimizarea durerii pe care o resimtiti postoperator.

De asemenea, vi se vor administra medicamente pentru a ameliora orice durere. Sanii dvs. pot parea nefiresc la inceput, dar acest lucru se imbunatateste, de obicei, in urmatoarele cateva luni.

Este recomandat ca femeile care primesc implanturi mamare sa aiba cel putin 18 ani pentru a se asigura ca sanii si-au incheiat dezvoltarea. FDA recomanda, de asemenea, ca pacientii cu implanturi mamare sa fie supusi unui RMN la trei ani dupa operatie pentru a monitoriza starea implantului.

Se asteapta ca implanturile mamare sa dureze aproximativ 10-15 ani; dincolo de acest moment, este posibil ca implanturile sa fie nevoite sa fie indepartate sau inlocuite.

Posibile complicatii

Ca in orice operatie, marirea sanilor poate duce la o serie de complicatii. Acestea includ dureri la nivelul sanului, infectii, formarea hematomului, asimetria sanilor, extruziunea implanturilor si o senzatie ciudata la sfarc. Unii pacienti dezvolta probleme cu alaptarea. De asemenea, mamografia pe sanii crescuti poate fi mai dificila, oferind rezultate mai putin precise.

Au existat, de asemenea, rapoarte privind deplasarea implanturilor sau modificarea locului. Contractura capsulara este un fenomen in care exista formare de cicatrici in jurul implantului.

Aceasta duce la distorsionarea sanilor. Scurgerea implanturilor este o alta complicatie grava, care apare atunci cand exista traumatisme la implanturi sau sani.

Pentru implanturile saline, o gaura sau o ruptura a cochiliei implantului poate duce la deflatia implantului sau la sanii asimetrici. Intre timp, pentru implanturile de silicon, este posibil sa nu fie evidenta ruperea cochiliei.

Acest lucru se poate prezenta sub forma de noduli la sani sau la nivelul axilelor, in timp ce la unii, acestia sunt detectati doar prin RMN.

Implanturi mamare: cost

Costul unui implant mamar variaza in functie de tipul de implant utilizat, precum si de medic si de locatia in care va fi efectuata operatia. Marirea sanilor, in special atunci cand este efectuata din motive cosmetice, in general nu este acoperita de asigurarea de sanatate.

Este important sa gasiti un medic calificat precum Dr.Calu, care sa va poata raspunde la toate intrebarile despre implanturile mamare. Un chirurg bun va va putea ajuta sa formulati asteptari realiste si practice cu privire la operatie si va va pregati pentru toate riscurile posibile ale procedurii.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…