Ce sunt suplimentele alimentare? Ce rol au ele?

0 Shares
0
0
0

Acestea sunt ingrediente esentiale, sub forma de vitamine sau minerale, in doze proportionale si specifice, care ajuta la completarea si/sau completarea dietei zilnice.

In prezent, exista o multime de produse, suplimente care promoveaza imbunatatirea sanatatii, cu toate acestea, este necesar sa se stie totul despre aceste suplimente si functia lor in organism, inainte de a face uz de ele.

Ferrobine MAX cu bisglicinat de fier este un exemplu de supliment care te va ajuta sa iti refaci rezervele de fier.

 Unde se gasesc?

Acestea pot fi gasite cu un nutrient specific, de exemplu vitamina C, sau combinate, si a fost in prezent comercializat sub forma de tablete, capsule, pulberi etc. Functia sa principala este de a completa dieta zilnica, adica consolideaza substantele nutritive care sunt consumate zilnic.

In principal, motivul pentru care sunt consumate este imbunatatirea sanatatii, intr-o perioada de sarcina, varsta inaintata, recomandata copiilor, cazuri specifice de boli, afectiuni sau modificari ale functionarii organismului.

 Suplimentele alimentare- CAND?

Conform opiniei expertilor in sanatate, daca mancati o dieta echilibrata, efectuati activitate fizica, aveti un stil de viata sanatos in general, nu este necesar sa utilizati suplimente alimentare sau suplimente.

Deoarece in mod natural, organismul va obtine substantele nutritive si substantele necesare functionarii sale optime.

Dupa cum s-a mentionat, vor exista cazuri specifice in care oamenii trebuie sa utilizeze aceste suplimente alimentare, cu toate acestea, acest lucru ar trebui sa fie sub supraveghere medicala, nu este recomandabil sa le utilizati fara indrumarea unui expert.

Cum functioneaza suplimentele alimentare?

In primul rand, trebuie sa ne amintim ca suplimentele nu sunt medicamente, desi ambele pot fi obtinute in farmacii, obiectivul cu care au fost create este foarte diferit si este necesar sa intelegem ca utilizarea lor nu poate si nu trebuie inlocuita cu medicamente pe care le-a prescris un specialist. Printre principalele functii ale suplimentelor alimentare se numara:

  • FurnizatI nutrienti si diverse substante care vor imbunatati sanatatea, in cazul in care exista o deficienta in organism.
  • Poate ajuta la prevenirea dezvoltarii bolii
  • Corectarea sau echilibrul adecvat al unui anumit nutrient
  • Acestea ofera un nivel adecvat de nutrienti, ajutand la buna functionare a organismului

Functia acestor suplimente va depinde foarte mult de ingredientele pe care le contin, unele vor ajuta la activarea termogenezei (utila pentru pierderea in greutate, deoarece organismul va consuma mai multa energie), eliminarea toxinelor, reducerea sau suprimarea apetitului, captarea grasimilor, furnizarea de energie, hranirea celulelor organismului (aminoacizi) etc.

Cu toate acestea, in ciuda multiplelor beneficii pe care le pot oferi suplimentele alimentare, trebuie subliniat faptul ca acestea nu ar trebui sa fie utilizate pentru a inlocui alimentele, cu atat mai putin o dieta echilibrata, deoarece, asa cum este mentionat, functia lor este de a actiona ca o completare. In plus, inainte de a le achizitiona, este important sa revizuiti etichetele si sa va asigurati ca acestea provin din surse de incredere care au respectat standarde stricte, suport stiintific etc.

Pe scurt, utilizarea suplimentelor alimentare ofera echilibru, bunastare organismului, daca acestea sunt utilizate in mod corect si sub supravegherea expertului.

0 Shares
You May Also Like