Ce trebuie sa stii despre un fierastrau circular?

0 Shares
0
0
0

Un fierastrau circular, este o scula electrica profesionala, care poate fi cumparata si de la renumitul magazin Zyg, si foloseste o lama rotunda cu scopul de a reduce din dimensiuni anumite obiecte din lemn, sau se poate folosi pentru a taia lemnul, plasticul sau chiar si metalul, insa aici trebuie mentionat faptul ca pentru fiecare tip de material, se va folosi un alt tip de lama.

O astfel de scula electrica profesionala, este dotata cu un maner prevazut cu buton de pornire – oprire, si este sustinut de o piulita, care nu ii permite mesterului sa atinga lama.

Un alt amanunt foarte important care trebuie mentionat, cu privire la acest echipament de lucru, este acela ca fierastraul circular le ofera posibilitatea de ajustare a inaltimii, a adancimii sau a mobilitatii, insa pentru asta este necesara consultarea manualului de instructiuni de utilizare ale produsului.

In momentul in care se foloseste aceasta unealta electrica profesionala, trebuie mentionat faptul ca trebuiesc urmate cateva reguli usoare si simple, care pot sa protejeze impotriva aparitiei nedoritelor accidente de munca.

Mai intai de toate, este recomandat ca atunci cand se foloseste unealta respectiva, sa se foloseasca echipamentul de protectie, iar aici discutam in primul rand despre ochelarii speciali pentru protectie, pentru a nu se rani ochii cu resturi de materiale.

Manusile, salopeta de lucru si bocancii cu bombeu metalic, nu trebuie sa lipseasca nicidecum atunci cand se lucreaza cu o astfel de unealta electrica profesionala.

Ei bine, privind modul de lucru, mai intai de toate, trebuie atasata lama corespunzatoare tipului de material, iar apoi trebuie introdus fierastraul in priza, dupa care manerul acestuia trebuie prins ferm cu mana, trebuie alineata lama la materialul sau la obiectul care trebuie sa fie taiat, fara a-l atinge, dupa care se va trage manerul de siguranta si se va apasa butonul de pornire.

Odata ce unealta a pornit, va trebui urmata linia dreapta prin care urmeaza sa taie fierastraul, pentru a se obtine un rezultat foarte bun. In momentul in care munca este aproape finalizata, trebuie ca mesterul sa se asigure de faptul ca la capatul lemnului care deja a fost taiat, nu au ramas aschii care sa se poata desface datorita greutatii mari a uneltei electrice profesionale.

Trebuie mentionat faptul ca o astfel de unealta, trebuie sa fie si foarte bine intretinuta, pentru a putea fi folosita cat mai mult timp fara probleme, iar intretinerea fierastraului consta in curatarea acestuia cu o carpa, cu o suflanta sau cu o pensula moale, pentru a indeparta praful si resturile.

Daca fierastraul este echipat cu lame de cea mai buna calitate, acestea atunci ar trebui sa fie ascutite periodic, iar in cazul in care ele nu sunt de cea mai buna calitate, ar trebui cat mai rapid sa fie inlocuite.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti in momentul in care ai de gand sa iti cumperi un fierastrau circular, iar o astfel de unealta cu siguranta iti va fi candva de ajutor.

0 Shares
You May Also Like