Ce trebuie sa stim despre un furtun hidraulic?

0 Shares
0
0
0

Daca ai avut vreodata o bicicleta, atunci sigur ai folosit si tu un furtun hidraulic. Nu in mod direct, dar ai actionat un sistem hidraulic care are si un furtun hidraulic ca si parte componenta. Franele de la bicicleta sunt cel mai bun exemplu. Daca ai actionat franele unei biciclete, atunci ai avut de-a face cu un furtun hidraulic.

De ce este bun un astfel de furtun intr-un sistem hidraulic? Pentru ca este o componenta flexibila care permite fluidelor hidraulice sa circule prin ea si sa ajute la multiplicarea fortei de la pompa. Se pot folosi si tevi hidraulice, dar furtunurile sunt mai flexibile, astfel ca pot fi folosite in mai multe tipuri de aplicatii hidraulice, chiar si in cele mai stramte locuri.

Un furtun hidraulic este alcatuit din trei straturi de material, cel interior care trebuie sa fie compatibil cu fluidul care se va folosi in sistemul hidraulic, al doilea strat este de intarire si poate fi textil sau din sarma impletita, iar al treilea, cel exterior, are rol de protectie.

Cel mai mare avantaj al unui furtun hidraulic este flexibilitatea, care ii permite sa fie folosit pe componente in miscare unul fata de altul, adica in aplicatii dinamice.  Pe langa asta, nu transmite vibratiile sau sunetele. Ele ajuta la multiplicarea fortei intr-un sistem hidraulic, astfel ca o singura pompa hidraulica poate asigura puterea pentru mai multe masinarii.

Mai ales pentru ca sunt in miscare, dar si datorita altor factori, la un moment dat apare uzura la aceste componente. Totusi, tevile sunt mai sensibile la coroziune decat furtunurile. Cand se uzeaza, atat furtunurile cat si tevile trebuie schimbate cu altele noi.

La presiuni inalte, utilajele hidraulice trebuie manevrate cu grija, pentru ca un furtun hidraulic la presiune mare, atunci cand cedeaza poate sa loveasca un operator in mod destul de violent.

In general, sistemele hidraulice folosesc fie tevi, fie furtunuri, fie o combinatie intre cele doua solutii, in functie de ce necesitati exista pentru sistemele in care sunt folosite. Daca ai nevoie de un furtun hidraulic sau de mai multe, le gasesti in magazinul online PH-Technique.

Apeleaza cu incredere la acest magazin specializat!

 

 

0 Shares
You May Also Like