Ce trebuie sa stiti despre amenajarea peisagistica?

0 Shares
0
0
0

Proprietarii de locuinte cheltuiesc mult timp si energie pentru casele lor. Fie ca este vorba de renovarea bucatariei sau de ore intregi pentru a revopsi o camera, acestea pot ocupa mult timp si atentie. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor trec cu vederea o caracteristica foarte importanta: Curtea casei.

Fie ca aveti o curte extinsa cu mult spatiu verde sau ca locuiti intr-un apartament urban cu putina vizibilitate exterioara, curtea din fata a casei dumneavoastra joaca un rol important in aspectul general al locuintei dumneavoastra. Acestea fiind spuse, haideti sa trecem in revista cateva sfaturi rapide pentru a va imbunatati zona exterioara:

Planificati din timp si aflati care sunt cele mai bune optiuni

Daca intentionati sa va renovati curtea, ar trebui sa incepeti prin a va face un plan de amenajare. Inainte de a incepe, ar trebui sa aveti o viziune clara in cap despre cum doriti sa arate curtea dumneavoastra. Daca nu aveti un design in minte, poate fi usor sa va abateti de la drumul cel bun, adaugand lucruri de care nu aveti nevoie cu adevarat.

Avand un plan de design clar, va puteti economisi mult timp si efort instaland doar elementele pe care le doriti cu adevarat. In plus, atunci cand vine timpul sa va vindeti casa, o curte bine proiectata poate contribui la cresterea valorii de revanzare a casei dvs.

Cand sunteti gata sa incepeti amenajarea peisagistica, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere: – Dimensiunea curtii dumneavoastra, – Caracteristicile pe care le are in prezent curtea dumneavoastra – Caracteristicile pe care doriti sa le aiba curtea dumneavoastra.

Adaugati mai multa verdeata

Adaugarea de verdeata poate da curtii dvs. o transformare rapida si usoara. In functie de tipul de planta pe care il folositi, puteti adauga culoare primavara, vara, toamna si chiar pe tot parcursul iernii. Daca locuiti intr-un climat mai rece, puteti avea in continuare plante colorate in curte.

Trebuie doar sa alegeti plante care sunt suficient de rezistente pentru a supravietui iernii. Atunci cand va amenajati curtea, adaugati o varietate de plante, printre care si o Photinia Red Robin (altoit pe tulpina), care va ofera un decor minunat. Acest lucru va va ajuta sa adaugati textura, culoare si profunzime curtii dumneavoastra. Si nu uitati sa raspanditi plantele in intreaga curte, inclusiv in curtea din spate.

De asemenea, ar trebui sa luati in considerare adaugarea unui element de apa in gradina. Acest lucru poate adauga un element vizual placut curtii, relaxandu-va totodata prin prisma sunetului creat de apa curgatoare.

Adaugati elemente de iluminat exterior

Un alt element important pe care ar trebui sa luati in considerare este iluminatul exterior. Aceasta poate fi o modalitate excelenta de a crea o atmosfera primitoare in gradina locuintei pe timp de noapte. Puteti folosi iluminatul intr-o varietate de moduri, cum ar fi de-a lungul aleilor, langa scari sau in jurul copacilor.

De asemenea, iluminatul exterior poate fi folosit in jurul perimetrului curtii dvs. pentru a creste securitatea casei dvs. Cand vine vorba de iluminatul exterior, aveti mai multe optiuni diferite. Puteti alege iluminatul cu incandescenta, care creeaza o lumina calda. Alternativ, puteti folosi iluminatul fluorescent sau cu LED-uri, care creeaza o lumina mai rece. In functie de nevoile dumneavoastra, exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare tip de iluminat.

0 Shares
You May Also Like