Cel mai bun aragaz in functie de tipul de cuptor incorporat

0 Shares
0
0
0

Aproape ca nu putem concepe un aragaz fara cuptor. Exista pe piata cateva modele de aragazuri fara cuptor pentru cei care folosesc cuptoare separat, dar in general aragazurile au cuptoare incorporate.

Iar aceste cuptoare pot fi de mai multe tipuri. Vom enumera mai jos principalele tipuri de cuptoare pentru cel mai bun aragaz, din care puteti alege.

Ca de fiecare data va recomandam sa incepeti cautarile examiannd cu atentie nevoile dumneavoastra specifile in materie de gatit – nu va rezumati doar la partea practica, ci luati in considerare si functionalitatea.

Mai nou cuptoarele se impart in doua categorii mari:
– cuptoare simple cu un singur compartiment de gatire
– cuptoare duble cu doua compartimente pentru gatit, fiecare zona avand setari diferite.

1. Cel mai bun aragaz cu cuptor pe gaz.

Un astfel de cuptor gateste mancarea folosind radiatiile de caldura. Avantajul major al acestui tip de cuptor este faptul ca preparatele sunt uniform gatite, lucru pe care cele mai multe gospodine il apreciaza ca fiind secretul reusitelor in bucatarie.

Este lesne de inteles acest lucru mai ales daca ne gandim la aluaturi dulci sau sarate. Cand caldura este distribuita cat mai uniform in interiorul cuptorului nu trebuie sa scoateti tava de mai multe ori ca sa amestecati continutul.

Asezati preparatul iar peste un timp il puteti scoate din cuptor rumenit bine pe toate partile si in toate locurile. Asa functioneaza lucrurile cu cele mai bune cuptoare moderne.

In afara de faptul ca temperatura este atat de bine distribuita in cuptor, preparatele se pot gati rapid. Nu in ultimul rand cuptoarele se curata usor dupa folosire.

2. Cel mai bun aragaz cu cuptor electric.

Caldura este distribuita prin radiatii in tot cuptorul, sursele fiind pozitionate sus, jos sau chiar invizibile. Preparatele sunt gatite uniform si in profunzime.

Daca in cazul cuptoarelor pe gaz este nevoie de conectare la reteaua de gaze, de aceasta data va trebui sa conectati cuptorul la reteaua electrica. Specialistii sunt de parere ca aragazurile cu cuptoare electrice sunt din acest punct de vedere mai sigure impotriva posibilelor incendii si accidente.

Nu exista scurgeri de gaze. Pe de alta parte, cei care cred cu staruinca ca aragazurile pe gaze sunt mai bune, subliniaza faptul ca mancarea preparata la gaz este mult mai gustoasa.

3. Cel mai bun aragaz cu cuptor cu dubla alimentare.

Pornind de la dilema pe care tocmai am expus-o putin mai sus intre cuptoarele pe gaz si cele electrice, producatorii au venit cu solutii inovative care sa impace pe toata lumea.

Iata cum. Multe persoane in cautarea celui mai bun aragaz se plangeau ca aragazul pe gaz nu are un cuptor atat de calitativ si ca in interior caldura nu este distribuita uniform, lucru pe care il regasim mai degraba la cuptoarele electrice.

Pe de alta parte insa aragazurile pe gaz tind sa aiba un consum mai eficient comparativ cu aragazurile electrice. Acesta este motivul pentru care veti gasi acum foarte des in magazinele de electrocasnice aragazuri care imbina partea electrica cu gazul. Astfel de aragazuri cu dubla alimentare utilizeaza gazul pentru plita si au cuptoare electrice.

4. Cel mai bun aragaz cu cuptor cu convectie.

Daca in cazul aragazului cu cuptor clasic se foloseau bobine speciale care se incalzeau si difuzau caldura, cuptoarele cu convectie sunt prevazute cu ventilatoare care distribuie caldura in fiecare coltisor din interior.

Aerul cald este mai bine pus in miscare, ceea ce inseamna ca preparatul se va gati eficient si uniform. Indiferent unde sunt pozitionate, alimentele vor fi la fel de bine incalzite si preparate.

Gospodinele care gatesc in cuptoare cu convectie reusesc ca la final sa obtina preparate foarte bine facute in interior si acoperite de o crusta apetisanta.

0 Shares
You May Also Like