Cele mai bune motive pentru a va remodela bucataria

0 Shares
0
0
0

Vizitarea mobilierului de bucatarie este foarte importanta atunci cand este timpul de a o alege. Ceea ce multi nu stiu este ca alegerea mobilierului nou face parte din renovarea spatiului de locuit. Renovarea bucatariei include inlocuirea aparatelor electrice si a bufetelor, planificarea partiala a unei noi hote si chiar ruperea peretilor despartitori. Camerele existente vor fi revizuite sau partial renovate in timpul renovarii bucatariei.

Spatiul de bucatarie beneficiaza de o relatie stransa cu industria in care planificatorii lucreaza de obicei multi ani. Prin urmare, pictorii, lacurile, electricienii, faianta si lucratorii in lemn se pot coordona intre ei si pot intelege stilul de planificare a bucatariei pentru a implementa proiecte la scara reala.

Renovarea nu inseamna niciodata doar schimbul de lucruri noi cu lucruri vechi. Ideea de a face ceva mai bun in bucatarie rezoneaza in mintea fiecarui proprietar: izolatie mai calda, vopsea mai puternica, unitati de pompare mai puternice si aparate mai ecologice.

Din aceasta perspectiva, renovarea bucatariei este primul pas catre constientizarea ecologica, deoarece producatorii de bucatarie si electrocasnice din segmentul de piata de inalta calitate acorda mai multa atentie echilibrului energetic al produselor lor. Mobila de bucatarie de inalta calitate produsa de producatori consacrati precum Topmob indeplineste cele mai inalte cerinte in ceea ce priveste acustica si performanta de curatare. Bucatarie Constanta mdf 2m, 200x60x200cm, stejar alb este un bun exemplu.

Nimeni nu ar trebui sa urmeze tendinta. Uneori sunt foarte atractive sau utile, dar nu sunt un motiv bun pentru a deveni un trend. Pentru renovarea completa a bucatariei, vechea hota poate fi indepartata, iar insula de bucatarie poate fi reproiectata pentru a face baza compatibila cu motorul integrat si baza hotei de bucatarie.

Desigur, acesta este doar unul dintre multele exemple. Tendintele actuale, cum ar fi stilurile industriale, blaturile compozite noi, rezistente si durabile, sau integrarea din ce in ce mai multa a benzilor de lumina cu LED-uri in interiorul si sub dulapurile de bucatarie, pot fi, de asemenea, realizate rapid ca parte a renovarii bucatariei – si pot schimba unele aspecte ale acesteia.

Desigur, o bucatarie buna va dura intotdeauna mult timp, cel putin pentru urmatorii 20 de ani. Totusi, daca bucataria este folosita pe scara larga, este ca un atelier de rindeluit. Aceasta inseamna ca pentru a mentine aspectul elegant sau modern al bucatariei in urmatorii cativa ani, vor fi necesare ocazional reparatii minore precum slefuirea sau inlocuirea blaturilor de bucatarie sau a scaunelor decorative.

Schimbul de detalii ajuta si la imbunatatirea calitatii bucatariei. Noul interior cu nasturi si sertare moderne sau mecanismul de rafturi actualizat asigura o ergonomie mai buna si un aspect proaspat in zona bucatariei.

Pe scurt, principalele motive pentru decorarea bucatariei sunt:

 •  Bilant energetic bun

•  Pentru tendintele actuale

•  Folosita pentru a imbunatati zona bucatariei

•  reducere de costuri

•  Schimbarea situatiei in viata

O bucatarie eleganta si rafinata este foarte importanta pentru decor si pentru buna stare psihica. Un aer elegant si de ce nu, putin minimalist, va face ca apartamentul personal sa fie cu totul si cu totul special si de neuitat pentru oaspetii veniti in vizita.

Sfaturi pentru bucataria perfecta

Cand luati in considerare diferite idei de design si amenajare a bucatariei, ganditi-va la urmatoarele pentru a obtine o imagine mai clara:

Cum folosesti o bucatarie? Amenajarea bucatariei ar trebui sa fie proiectata pentru a se potrivi perfect stilului tau de viata.

Este un spatiu in plan deschis? Concentrati-va mai intai pe amenajarea partii de lucru a bucatariei, dar si pe relatia acesteia cu o masa, daca exista una, sau – intr-o bucatarie-living-sufragerie in plan deschis – pe celelalte zone.

Nu uitati de triunghiul de lucru. Pentru a planifica spatiul de pregatire si gatit, utilizati conceptul de design al triunghiului de lucru al bucatariei. Cele trei puncte sunt frigiderul, chiuveta si plita cu linii imaginare intre acestea formand forma de triunghi. Cele trei puncte ar trebui sa fie suficient de aproape unul de celalalt pentru a face pregatirea mesei eficienta, dar fiecare statie de lucru nu ar trebui sa para restrictiva.

Ce va functiona cel mai bine cu forma bucatariei tale? Ganditi-va la triunghiul impus posibilelor amenajari pe care le poate lua o bucatarie. Acestea sunt bucatarii bucatariilor , bucatarii in forma de U , bucatarii in forma de L , bucatarii curbate si bucatarii in plan deschis.

Odata terminata lista, puteti incepe sa elaborati un plan de etaj. Cand proiectati o bucatarie, este important sa intelegeti spatiul cu care lucrati. Intrebati o companie de amenajari, un arhitect sau un tehnolog in arhitectura – sau folositi hartie milimetrica si faceti-o singur – pentru a realiza cu atentie desene la scara ale planului bucatariei dumneavoastra.

Marcarea unui plan de etaj. Marcati locatia exacta (la scara) a usilor si ferestrelor interioare si externe, astfel incat sa aveti cel mai bun flux posibil intre bucatarie, spatiul exterior si restul casei. Va trebui sa includeti zonele in plan daca proiectati si o bucatarie in plan deschis, de exemplu.

0 Shares
You May Also Like