Cele mai cunoscute cristale semipretioase

0 Shares
0
0
0

In acest articol va prezentam cele mai cunoscute cristale semipretioase. Pietrele semipretioase sunt acele minerale cu o estetica superba, decorativa, iar aceste proprietati estetice sunt obtinute in general in urma proceselor de prelucrare si de taiere sau polisare, si sunt utilizate pentru a infrumuseta bijuteriile si nu doar pentru acest lucru.

Cele mai des intalnite cristale semipretioase sunt cele pe care le vom enumera mai jos.

Unakite a fost descoperit pentru prima data in SUA in muntii Unakas. Este vorba despre un granit modificat, care este compus din epidot verde si feldspat orthoclase roz dar si din cuart incolor. Sunt mai multe nuante de roz si verde in general sub forma unor pete.

Unakite este o piatra semipretioasa de o foarte buna calitate care are un finisaj bun. Se foloseste de foarte multe ori in bijuterii si pentru alte munci lapidare precum sferele si sculpturile.

Este mentionat in acelasi timp si ca granit epidotizat, si se poate gasi si in forma unor pietricele sau pavaj. Acest tip de piatra provine din drifturi gralciale din stanci aflate pe malul Lacului Superior. Piatra mai apare si in Virginia unde poate sa fie gasita in vaile raurilor.

Unakite insa nu este limitat numai la SUA pentru ca putem gasi aceasta piatra si pe alte continente. Unakite este o piatra pentru echilibrare si ajuta la echilibrarea aspectelor care tin de zona emotionala, spirituala, care au legatura cu sinele si cu zona mentala, si ne permite sa ne simtim mult mai centrati.

De asemenea se crede ca Unakite va ajuta la eliberarea unor blocaje energetice, precum cresterea inhibarii si va incurajeaza sa traiti prezentul si nu trecutul.

Unakite a fost declarat ca aducator de beneficii asupra sistemului reproducator feminin dar si pe timpul sarcinii. Se considera ca aceasta piatra ajuta si la recuperarea persoanelor care au suferit de afectiuni grave sau care sunt in convalescenta.

Plasarea pietrei unakite in incapri indiferent ca este sub forma unei piese mari, sau sub forma de mai multe piese mici puse in diverse vase, aduce o energie poziiva si calmanta.

Unakite e considerata utila si pentru a reduce efectele de smog electromagnetic. Din motivul acesta este bine sa plasam o piesa pe televizor sau aproape de televizor.

O alta piatra la fel de puternica este jaspul. Aceasta se numara printre cele mai populare si cele mai des cunoscute pietre. Conceptul de jasp este reprezentat de o clasa de minerale care au la baza roci silicioase si care prezinta diverse intruziuniu precum oxizii de fier sau de aluminiu.

Volumul tuturor acestor componene ajunge pana la 20 de procente si asta determina o varietate destul de mare de jasp de mai multe culori.

Astfel jaspul poate sa fie verde, rosu, alb, negru si violet. Poate si si jasp monocrom dar in general aceasta piatra este colorata in mai multe nuante avand pietre sau dungi.

In antichitate si in perioada medievala oamenii considerau ca pietrele semipretioase pot sa reflecte cosmosul. Jaspul este una din pietrele cu proprietati speciale si foarte misterioasa si este de asemenea considerat si simbol al misterelor vietii.

0 Shares
You May Also Like

Ce contine un sampon?

In clipa de fata, magazinele offline si online va ofera posibilitatea de a achizitiona diferite tipuri de sampoane,…