Cele mai frecvente 5 greseli ale posesorilor de trotinete electrice

0 Shares
0
0
0

Trotineta electrica a reusit in ultimii ani, mai mult ca niciodata, sa seduca multimile prin manevrabilitate, prin usurinta utilizarii si prin aspectul ecologic. In plus, gratie trotinetelor electrice ambuteiajele si orele intregi petrecute in trafic sunt astazi istorie! Cu toate acestea, trotinetele electrice nu sunt lipsite de pericole, motiv pentru care circulatia acestor mijloace de transport pe drumurile publice a fost reglementata si in Romania, la inceputul acestui an.
Crezi ca ai un comportament ireprosabil odata urcat pe trotineta electrica? Iata mai jos care sunt cele mai frecvente 5 greseli pe care le fac posesorii de trotinete electrice, fie ei incepatori sau avansati, si de ce e bine sa le eviti.

1. Alegerea trotinetei electrice la intamplare

Cumpararea unei trotinete electrice este doar primul pas dintr-o lunga si fericita colaborare intre tine si trotineta ta, dar este si momentul in care ai tendinta de a face cele mai multe greseli. Pentru ca nu toate trotinetele electrice sunt la fel si vei intelege asta foarte repede, aruncand o privire la specificatiile lor!
Indiferent ca este vorba despre pret, greutate, durata de viata a bateriei sau design, piata iti ofera nenumarate optiuni din care poti alege. Asadar, inainte de a cauta trotineta ideala gandeste-te la modul in care o vei utiliza si alege un model cu caracteristicile tehnice corespunzatoare.

2. Pornirea la drum fara pregatire

Desi trotineta electrica arata ca trotineta copilariei, nu uita ca versiunea de acum 15-20 de ani nu avea motor si baterie! De asemenea, probabil ca era mult mai putin grea si impunatoare. Tine cont de diferentele pe care le vezi astazi si nu porni la primul drum pe trotineta electrica fara sa fi exersat cel putin cateva minute inainte. Fa cateva ture intr-o parcare goala sau pe o alee linistita, pentru a reusi sa gestionezi sistemul de directie si pentru a-ti gasi echilibrul.

3. Evitarea echipamentului de protectie

Desi numele sau te poate duce cu gandul la o jucarie pentru copii, trotineta electrica poate ajunge la o viteza de 20 km/h (sau chiar mai mult, daca legea permite). Iar o cadere la viteza asta nu este deloc o joaca de copil, ci un impact brutal si violent. Prin urmare, este esential sa te echipezi in consecinta cu:
• O casca: absolut esentiala pentru a-ti proteja capul.
• Imbracaminte adecvata: nu este nevoie sa investesti in echipamente tehnice demne de cei mai mari pasionati de motoare. Alege haine in care te simti confortabil, care sa nu iti ingradeasca miscarile si care sa iti acopere bine bratele si picioarele.
• Un rucsac: atunci cand circuli cu trotineta electrica, vei avea ambele maini ocupate si de aceea nu vei putea transporta nimic in maini. Prin urmare, ideal este sa folosesti un rucsac clasic, sau chiar versiunea sa ultra-practica hi-tech: rucsacul LED, care iti semnaleaza toate miscarile catre ceilalti participanti la trafic.

4. Nerespectarea reglementarilor in vigoare

La fel ca si in cazul altor vehicule electrice, si mersul pe trotineta electrica este supus unor reglementari anume. Acestea vizeaza limitari de viteza, interdictia de a circula pe trotuar, precum si varsta minima pentru cei care au voie sa mearga pe trotineta electrica. Toate acestea sunt prevazute de Ordonanta care modifica OUG nr. 195/2002 privind circulatia trotinetelor electrice pe drumurile publice, din care vei afla tot ce trebuie sa stii atunci cand te deplasezi pe o trotineta electrica.

5. Deplasarea in aceeasi maniera indiferent de vreme

Chiar daca trotinetele electrice pot fi utilizate in orice sezon, chiar si pe ploile de toamna sau iarna cand totul in jur este inghetat, e mai bine totusi sa iti iei cateva masuri suplimentare de precautie, pentru a evita caderile si accidentele.
Nu uita ca majoritatea trotinetelor electrice au rotile netede si dure, o combinatie inselatoare pentru toti cei care vor sa deplaseze pe teren de orice tip. Prudenta si viteza limitata sunt deci cele mai indicate. Ai grija, de asemenea, la drumurile alunecoase, la frunzele uscate de pe jos si la canalizari.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…