Cum alegem mobilierul pentru dormitor?

0 Shares
0
0
0

Dormitorul este acea incapere din locuinta in care dormiti si va relaxati, asa ca trebuie sa aveti un mobilier dormitor impecabil, pentru ca incaperea sa fie primitoare si sa va ofere confortul dorit.

Pentru a alege cel mai potrivit mobilier dormitor insa, trebuie sa tineti cont de anumite aspecte importante. In cele ce urmeaza veti descoperi cateva intrebari utile, iar raspunsurile lor va vor fi de folos pentru a stii ce mobilier dormitor sa alegeti.

Cat spatiu am?

Spatiul este important deoarece determina scara si numarul de bucati de cumparat. Ce considerati absolut esentiale intr-un spatiu mic? Ar putea ceva sa serveasca un scop dublu? Ar fi un anumit finisaj sau culoare sa faca o piesa mai putin coplesitoare?

Furnizarea unui spatiu mic

Un spatiu mare ar putea insemna ca mobilierul dvs. trebuie sa fie scalat corespunzator, deoarece piesele mici tind sa para imprastiate si fara ancora in spatii mai mari. Tocmai de aceea, in cazul in care dormitorul dvs. este foarte spatios, pe langa un pat matrimonial mare, este indicat ca si noptierele pe care le alegeti, dar si dulapul sa aiba dimensiuni suficient de mari, astfel incat sa nu para imprastiate prin camera.

Cine foloseste acel spatiu?

Evident, aveti mai multa libertate in alegerea unui stil sau a unei tesaturi, daca veti folosi numai acel spatiu. Cu toate acestea, daca impartiti dormitorul cu sotul sau sotia, trebuie abordate si nevoile si preferintele lor.

Acest lucru este important in determinarea tipului de mobilier de care aveti nevoie, inaltimea, latimea si chiar adancimea scaunului. Ar trebui sa luati in considerare alegerea culorilor, a materialelor, a finisajelor.

De-asemenea, este important ca daca alegeti mobilier pentru dormitorul copiilor sa alegeti mobila specifica acestui tip de dormitor. Este necesar sa alegeti cu o mare inspiratie si culorile pentru dormitorul celor mici. De exemplu, o culoare delicata sau o tesatura nu ar functiona bine intr-o camera in care joaca copii mici.

Exista deja alte obiecte de mobilier sau opere de arta in camera?

Orice mobilier, covoare sau lucrari de arta pe care le aveti deja poate servi ca un bun punct de plecare. Este o idee buna sa luati in considerare piesele pre-existente, iar astfel veti putea sa va indreptati atentia spre obiecte de mobilier care sa se potriveasca perfect cu acestea. In acest caz, pentru ca nu mai este cazul sa porniti de la zero, puteti sa va permiteti sa achizitionati mobilier de cea mai buna calitate.

Un alt aspect important pe care trebuie sa il luati in considerare in cazul in care deja exista alte obiecte de mobilier sau opere de arta in camera, este daca daca piesa noua va fi punctul focal in camera sau daca va juca un rol secundar. In mod evident, daca aveti totul in camera mai putin patul, atunci cu siguranta desi patul va fi ultimul element adaugat in dormitor, el va fi punctul focal.

Cum incep de la zero?

In timp ce acest lucru poate fi infricosator, poate fi, de asemenea, foarte interesant. Ce poate fi mai exhilarant decat sa-ti aranjezi propriul spatiu asa cum vrei? Daca este dificil sa incepeti, treceti prin reviste, cataloage si site-uri web, pentru a colecta imagini care va pot ajuta sa va creati o idee despre cum poate arata dormitorul dvs.

Cat timp planific sa-l folosesc?

Cat timp planuiti sa utilizati o bucata de mobilier determina cat ar trebui sa cheltuiti pe el sau daca veti fi multumit sa faceti un compromis. Daca intentionati sa folositi de exemplu un pat sau un dulap in dormitor pentru doar cativa ani sau doriti sa schimbati frecvent mobilierul, atunci ar putea sa nu fie o idee buna sa cumparati mobilier foarte scump.

In schimb, atunci cand doriti sa cumparati obiecte de mobilier pe care sa le folositi pentru o perioada indelungata de timp, atunci cu siguranta cea mai indicata solutie ar fi aceea dea va indrepta atentia spre obecte de mobilier de cea mai buna calitate, cum ar fi cele create din lemn masiv care vor avea o durata de viata indelungata.

Ce buget am?

Cu siguranta bugetul conteaza foarte mult atunci cand intentionati sa alegeti mobila pentru dormitor. Daca nu dispuneti de foarte multi bani, atunci cu siguranta puteti sa va indreptati atentia spre obiecte de mobilier din PAL sau din MDF. In cazul in care insa dispuneti de mai multi bani, atunci puteti sa va indreptati atentia spre obiecte de mobilier din lemn masiv, care sunt de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like