Cum alegi cabina de duş potrivită băii tale: reguli practice de care să ţii cont

0 Shares
0
0
0

Poză de Steven Ungermann pe Unsplash.com

Să alegi cabina de duş potrivită pentru baia ta este, adesea, o sarcină complicată. Iar dacă multitudinea de game şi modele de cabine de duş te poate deruta, acest articol vine să te ajute să alegi cabina de duş perfectă pentru nevoile tale şi locuinţa ta cu mai multă uşurinţă. Tot ce ai de făcut pentru asta este să ţii cont de câteva reguli simple.

7 detalii la care să te uiţi atunci când alegi cabina de duş perfectă pentru casa ta

Fie că renovezi baia, fie că o construieşti de la zero, cabina de duş este una dintre piesele centrale. Ca atare, este important să alegi o cabină de duş durabilă, confecţionată din materiale de calitate, care să se integreze atât estetic, cât şi funcţional în casa ta. Iar pentru asta, este necesar să iei în considerare câteva detalii. Cele mai importante 7 amănunte la care să te uiţi atunci când decizi să cumperi o cabină de duş sunt:

Dimensiunile băii

Aspectul crucial de care este indicat să ţii cont atunci când decizi să cumperi o cabină de duş este dimensiunea băii în care aceasta va fi amplasată. Ia în calcul atât forma băii, cât şi mărimea, pentru a te asigura că modelul de cabină dorit se va integra perfect. Măsoară atent şi cu grijă suprafaţa băii, deoarece poate influenţa inclusiv modelul de cabină pentru care vei opta: cabinele de duş pătrate se potrivesc mai bine băilor mici, în timp ce cabinele de duş dreptunghiulare se potrivesc mai bine unei băi care dispune de spaţiu generos.

Tipul de cabină de duş

Pe piaţă există o multitudine de tipuri de cabine de duş, pornind de la cele pătrate sau dreptunghiulare, şi ajungând la cabine de duş cu cadru, semi-frameless sau frameless, fiecare tip cu particularităţi ce îl fac să se potrivească cel mai bine unui anumit tip de baie şi de stil de viaţă. Documentează-te atent, analizează-ţi nevoile, bugetul şi particularităţile băii tale, şi alege din multitudinea de cabine de duş de la Decobrill modelul perfect pentru amenajarea băii tale.

Materialele din care este confecţionată cabina de duş

O cabină de duş este o investiţie pe care o faci în confortul casei tale, aşa că este important să acorzi atenţie materialelor din care este confecţionată. Deşi sticla securizată este o variantă populară, ea nu este singura variantă, putând la fel de bine opta pentru sticlă mată, clară sau cu modele. Acordă atenţie materialelor din care este confecţionată cabina ta de duş, pentru a te asigura că durează cât mai mult timp în stare bună, oferindu-ţi astfel un plus de confort.

Sistemul de deschidere

Un alt detaliu la care este recomandat să fii atent când alegi o cabină de duş este sistemul de deschidere, fiind crucial pentru funcţionalitatea acesteia. Poţi alege dintre cabine de duş cu uşi batante, glisante sau pivotante, fiecare având particularităţi specifice. Astfel, cabinele de duş cu uşi glisante sunt potrivite pentru băile mici, uşile batante cer mai mult spaţiu în faţa cabinei de duş, în timp ce uşile pivotante sunt potrivite pentru cabinele şi băile mari.

Stilul cabinei de duş

Cabina de duş trebuie să formeze un tot  estetic unitar şi armonios cu restul băii tale. Dacă ai o baie cu design modern, optează pentru o cabină de duş cu linii curate, minimalistă, în timp ce, pentru o baie decorată în stil tradiţional, cabinele de duş cu cadre mai complexe şi detalii clasice reprezintă o potrivire mai bună. Tot aici încap şi accesoriile precum rafturile, mânerele şi tipul de duş. Acestea oferă posibilităţi de personalizare a cabinei, dar şi un plus de confort.

Instalarea şi întreţinerea

Un aspect fundamental pe care trebuie să îl ai în vedere când achiziţionezi o nouă cabină de duş este cel legat de instalare şi mentenanţă. Asigură-te că ai înţeles cerinţele de instalare înainte de a cumpăra o cabină de duş, că apelezi la specialişti pentru montarea ei, dar şi că înţelegi nevoile de mentenanţă a respectivei cabine, unele modele fiind mai uşor de întreținut decât altele.

Bugetul

Ultimul, dar cu siguranţă nu cel din urmă aspect la care trebuie să te gândeşti atunci când achiziţionezi o cabină de duş este bugetul disponibil. Gândeşte-te la această dimensiune atunci când alegi o cabină de duş, dar şi la raportul dintre bugetul disponibil şi calitatea achiziţiei, pentru a lua cea mai bună decizie pe termen lung.

Să achiziţionezi o nouă cabină de duş poate părea o adevărată aventură, însă dacă ai în minte câteva criterii clare, alegerea va deveni mult mai uşor de făcut. Vizitează site-ul DecoBrill şi descoperă cabina de duş perfectă pentru tine şi stilul tău de viaţă.

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like