Cum alegi centrala potrivita pentru locuinta ta?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care tocmai ce ti-ai terminat de construit casa, sau in cazul in care deja detii o locuinta, insa nu esti prea multumit de centrala termica pe care o folosesti in prezent, poti achizitiona un model din multimea de centrale termice de la Epinvest.ro, care sunt de cea mai buna calitate.

Ei bine, daca nu te mai multumeste centrala pe care o detii, sau daca vrei o centrala pentru locuinta ta proaspat construita, cu siguranta trebuie sa cunosti cat mai multe detalii despre centralele existente pe piata, pentru a te asigura de faptul ca faci cea mai buna alegere.

De exemplu, poti sa iti indrepti atentia spre o centrala termica pe gaz sau GPL, care dupa cum si denumirea lor ne ajuta sa intelegem, functioneaza pe gaz sau pe GPL, si care sunt totodata cele mai populare si cele mai des achizitionate centrale termice.

Aceste centrale termice sunt foarte eficiente, au preturi de achizitie destul de bune, insa din pacate ele nu pot fi supuse unor imbunatatiri foarte mari. Marele avantaj al lor insa, este acela ca sunt foarte economice, iar pe langa asta, sunt si usor de folosit.

O a doua posibilitate de alegerea unei centrale termice, consta in alegerea unei centrale termice electrice, care in ciuda faptului ca nu are un consum la fel de redus precum o centrala termica pe gaz sau GPL, poate sa fie totusi extrem de utila.

Ca si pret, nu ar exista mari diferente intre cele doua tipuri de centrale amintite anterior, insa ca si avantaje, ca si eficienta, si ca si preferinte, cu siguranta centralele care functioneaza pe gaz sau GPL sunt mult mai indicate.

Centralele termice care functioneaza cu combustibil solid, pot sa reprezinte o alta solutie pentru cei care isi doresc o centrala noua, insa de regula aceste centrale sunt folosite de catre cei care locuiesc in mediul rural.

Trebuie mentionat insa faptul ca aceste centrale sunt ceva mai greu de intretinut decat celelalte doua tipuri, si mai necesita si alimentare continua, dar necesita si spatiu de depozitare pentru combustibilul solid.

Ei bine, cei care nu isi doresc o centrala termica oarecare, si au de gand sa opteze pentru o centrala ceva mai scumpa, isi pot indrepta atentia spre o centrala termica in condensare.

O asemenea centrala, are intr-adevar pretul ceva mai mare decat celelalte tipuri de centrale termice existente, insa este mult mai eficienta, si plus de asta, consuma si mult mai putina energie, asa ca investitia va fi amortizata intr-o perioada foarte scurta de timp.

Mai mult decat atat, o centrala termica in condensare, este si mai moderna, si are un aspect mult mai frumos decat o centrala termica oarecare, insa necesita conditii de amplasare ceva mai pretentioase, si impune montarea unui sistem de scurgere, datorita nivelului mare de condensare.

Asadar, dupa cum se poate observa, indiferent ca locuiesti la casa sau la bloc, atunci cand vrei sa iti inlocuiesti centrala termica, poti avea la dispozitie mai multe variante, pentru a face alegerea cea mai buna.

0 Shares
You May Also Like