Cum alegi corect un CMS pentru o organizatie nonprofit?

0 Shares
0
0
0

De exemplu pentru un CMS comercial stii sigur ca ai o echipa de asistenta special instruita. Un CMS comercial este o afacere, ceea ce inseamna ca a pregatit angajati gata sa va ajute.

In loc sa creeze forumuri pentru raspunsuri la intrebari, utilizatorii CMS comerciali pot vorbi unu-la-unu cu un reprezentant de asistenta desemnat care are acces la backend-ul site-ului tau.

Dupa cum puteti vedea, exista avantaje atat pentru sistemul open source, cat si pentru CMS comercial. In cele din urma, totul se reduce la tipul de CMS care satisface cel mai bine nevoile organizatiei dvs.

Ma simt obligat sa incep cu un avertisment: ne place software-ul open-source. Este o prejudecata pe care o voi duce prin intregul post. Daca vrei cele mai bune solutii web poti apela cu incredere la DroidWebDesign.

Dar dragostea mea fata de open-source este (cred) bine informata si inradacinata intr-o convingere ca utilizarea solutiilor open source produce de obicei rezultate mai bune pentru organizatiile non-profit cu care lucram.

Open-Source versus proprietate

Inainte de a ne scufunda in preocuparile noastre cu organizatiile nonprofit folosind sisteme de management al continutului proprietate, este important sa ne asiguram ca suntem pe aceeasi pagina in definirea catorva termeni-cheie.

Sistem de gestionare a continutului (CMS) – Sistemul legat de un site care va permite sa va conectati si sa efectuati modificari pe site-ul dvs., inclusiv prin publicarea, editarea, gestionarea si stergerea continutului.

In cea mai mare parte, daca utilizati un CMS, nu va trebui sa stiti cum sa codificati pentru a efectua cele mai multe modificari (sau cel putin nu ar trebui sa faceti acest lucru daca s-a facut bine totul prin CMS).

Open Source CMS – o platforma care este construita folosind un cod care este usor accesibil oricui sa vrea sa il foloseasca, sa copieze, sa editeze sau sa redistribuie in orice fel ar dori.

Astfel de sisteme sunt deseori dezvoltate si imbunatatite intr-un mod colaborativ, bazandu-se pe contributia multor oameni (adesea sute, daca nu mai mult). Unii dintre cei mai mari jucatori din aceasta categorie sunt WordPress, Drupal, Joomla si DotNetNuke.

CMS proprietate – O platforma care este construita folosind un cod privat care este mentinut si distribuit in conformitate cu dorintele proprietarului.

Aceste platforme sunt dezvoltate si imbunatatite numai la discretia proprietarului lor. De obicei, veti vedea acest lucru atunci cand o companie web a dezvoltat propriile CMS-uri pentru a le utiliza pentru clientii lor. Ei platesc adesea o taxa lunara pentru a utiliza sistemul si pentru a oferi actualizari si asistenta.

O organizatie nonprofit construieste un site web cu o companie web care utilizeaza un CMS proprietate. Cativa ani mai tarziu, ei sunt taxati (adesea in mod substantial) in fiecare luna pentru a continua sa lucreze cu aceasta companie web. Dar nu pot schimba companiile fara a incepe de la zero, deoarece site-ul lor este construit pe CMS-ul propriu al companiei.

Asta nu inseamna ca toate companiile care folosesc CMS proprietate sunt escroci. Exista o multime de companii excelente acolo. Dar, cu un CMS proprietate, sunteti blocat pentru un drum  lung. Daca alegeti o companie care in cele din urma da faliment, este cumparata si inchisa, sau este una pe care nu o iubiti, este posibil sa nu aveti noroc.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…