Cum sa iti deschizi un magazin de beauty online?

0 Shares
0
0
0

Produsele de beauty sa vand bine (inclusiv online), din moment ce toata lumea pune din ce in ce mai mult accent pe aspect si ingrijire. Daca aceasta nisa este pe gustul tau, un magazin de beauty online poate fi afacerea ideala. 

Cu ajutorul unui magazin online, poti da drumul afacerii intr-un timp foarte scurt. In plus, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la chirie si utilitati. Nici macar nu trebuie sa ai un stoc de produse, daca nu dispui de spatiu de depozitare. Trebuie doar sa gasesti un furnizor de incredere si sa livrezi comenzile direct din stocul acestuia. 

Un magazin online implica mai putine batai de cap, iar cu eforturi si resurse investite in marketing si promovare, afacerea ta va ajunge la o gramada de clienti foarte rapid. Vezi mai jos ce trebuie sa faci pentru a da drumul unui magazin de beauty online. 

1. Defineste conceptul afacerii tale

Industria de beauty este una foarte vasta. Va fi greu sa acoperi totul de la inceput. Nici nu este indicat sa faci asta. Din acest motiv, este recomandat sa te nisezi si sa oferi o anumita linie de produse.

Pentru a te decide, vino mai intai cu un concept pentru afacerea ta. Cui vrei sa te adresezi? Ce probleme/nevoi vrei sa acoperi? Si ce vei face tu in plus fata de restul? Ce valori/beneficii/avantaje va oferi brand-ul tau? Defineste clar acest concept si vei stii cum sa te prezinti audientei tale in cel mai bun mod cu putinta.

2. Decide-te ce produse si brand-uri vei vinde

Pentru inceput, e bine sa iti limitezi portofoliul de produse, pentru ca asta va reduce costurile. Nu uita sa faci un studiu de piata pentru a vedea ce produse sunt cele mai cautate. Va fi un punct bun de pornire pentru afacerea ta. 

De exemplu, poti incepe sa vinzi produse pentru hidratarea pielii sau produse antirid. Te poti axa si pe produse de ingrijire a copiilor sau produse de machiaj. Tu decizi ce vei face, in functie de analiza pietei si conceptul de business pe care doresti sa il dezvolti.

3. Fa o cercetare de piata (si cunoaste-ti competitorii)

Inainte de a-ti lansa magazinul de beauty online, cunoaste-ti competitorii. O analiza de piata implica si acest aspect. Vezi care sunt competitorii care vand in nisa de beauty, ce vand si cum fac asta. Urmareste si modurile de promovare (TV, social media, magazine stradale, centre comerciale) si vezi ce strategii sunt adoptate. 

Ca sfat, evita sa te compari cu brand-uri consacrate sau magazine foarte mari. E in regula sa te inspiri de la altii, dar nu e bine sa te compari cu business-uri mari (pentru ca au ajuns unde sunt in ani de zile) sau sa copiezi modele de business fara sa intelegi ce e in spate.

4. Defineste si cunoaste audienta targetata

Este esential sa stii cui vinzi. Doar asa vei putea veni cu strategii eficiente de promovare si marketing. Cum vei atrage atentia audientei ideale, daca nu stii cine sunt, ce-si doresc si cat sunt dispusi sa cheltuie? 

Petrece timp adunand informatie despre clientii ideali si contureaza un avatar de client. Acest avatar va sta la baza strategiilor tale. Bineinteles, nu ezita sa testezi anumite idei, pentru a vedea ce functioneaza cel mai bine. In functie de datele colectate, poti ajusta strategia astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.

5. Pune la punct un plan de business

Orice afacere trebuie sa fie bazata pe un plan. Planul trebuie sa contina de la descrierea companiei, la misiune, viziune, valori, analiza de piata, planul financiar, planul de marketing si strategia agreata. Planul de business e printre primele aspecte ce trebuie puse la punct.

Ce trebuie sa retii, legat de planul de business, e ca acesta se poate schimba pe parcurs, in functie de evolutia afacerii. Deci, nu e batut in cuie. De asemenea, nu pierde timp incercand sa perfectionezi planul. Mai degraba seteaza obiectivele (realiste), defineste actiunile necesare si treci la treaba. Poti face schimbari pe parcurs.

6. Alege platforma pe care iti vei construi magazinul

Sa vinzi produse de beauty online nu mai este atat de dificil. Nici macar nu trebuie sa platesti o echipa de programatori si web designeri pentru a avea un magazin online prezentabil si pregatit sa vanda. Poti face tu toate astea, daca alegi o platforma dedicata afacerilor din eCommerce.

Gomag este o platforma de tip Saas (Software as a Service) ce ofera toate functionalitatile si aplicatiile necesare pentru a seta un magazin online cap-coada. Nu este necesar sa ai cunostinte in domeniu, din moment ce ai o sectiune de suport la dispozitia ta. Tot ce trebuie sa setezi este explicat pas cu pas in aceasta sectiune. 

Ai si posibilitatea de a testa platforma, gratuit timp de 15 zile. Trebuie doar sa inregistrezi un cont demo cu o adresa de email valida. Primesti ponturi valoroase pe mail!

7. Promoveaza-ti afacerea si creste baza de clienti

Poti incepe promovarea magazinului inca de cand incepi lucrul la el. Poti face campanii de prelansare a magazinului si sa pregatesti audienta pentru ce va urma. Dupa lansare, continua sa-ti promovezi brand-ul si produsele prin diverse metode si canale. 

Social media este o unealta foarte utila, dar nu este singura. Te poti folosi de blog-ul din magazin pentru a atrage trafic in site si a convinge vizitatorii sa incerce anumite produse. Pe platforma Gomag, poti crea un blog direct in magazinul online. Influencerii si micro-influencerii sunt si ei utili in nisa de beauty, cand vine vorba de promovarea produselor.

Daca ai deja ideea de afacere, e timpul sa iti compui planul de business si sa-l pui in practica cat se poate de repede. Avantajul unei afaceri online esta ca poti pune totul pe roate intr-un timp scurt si cu o investitie mica. Poti face ce-ti place si sa devii independent(a) financiar cu ajutorul unui magazin online.

0 Shares
You May Also Like
Ce face un grafician

Ce face un grafician?

Ce este un grafician si cu ce se ocupa el? Un designer grafic creeaza imagini digitale prin combinarea…
Ce este Ethereum

Ce este Ethereum?

Asadar, ce este Ethereum? Analizam una dintre cele mai populare retele blockchain din lume, de la o simpla…