Cum alegi tapetul ideal?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care consideri ca trebuie sa schimbi ceva in interiorul locuintei tale, cu siguranta prima data te gandesti sa zugravesti peretii.

O astfel de munca nu este una foarte grea, astfel ca daca peretii vor fi drepti si perfecti, si nu vei avea nevoie de mici reparatii, te vei putea ocupa personal de zugravirea lor.

Se poate insa ca acest aspect sa nu fie sufficient pentru tine, astfel incat sunt sanse mari sa iti doresti si altceva, o alta schimbare destul de importanta.

Ai putea sa te gandesti sa optezi pentru un tapet, si cu siguranta vei putea sa iti indrepti atentia si spre un model de tapet ieftin, insa vei putea opta si pentru un tapet de lux.

Ei bine, pentru aceste accesorii pentru pereti, vei putea sa studiezi o multime de modele, indiferent ca alegi sa iti indrepti prima data spre un magazine de profil din orasul in care locuiesti, sau ca alegi sa le cumperi de la un magazine online.

Va trebui insa, ca mai intai de toate sa tii cont de cateva detalii foarte importante, care iti pot fi mai mult decat utile, in alegerea tapetului ideal pentru locuinta ta.

In primul rand, trebuie sa tii cont de aspectul incaperii unde ai de gand sa lipesti tapetul. Daca de exemplu, toata locuinta iti este amenajata in stilul clasic, atunci va fi nevoie sa iti indrepti atentia spre mai multe tapete care se incadreaza in acest stil, si vei alege ceea ce iti place cel mai mult.

Daca interiorul locuintei tale este amenajat in stilul modern, atunci cu siguranta trebuie sa iti indrepti atentia spre mai multe tapete moderne, si cu siguranta vei gasi o multime de modele care sa iti fie pe plac.

Un alt aspect extrem de important, care trebuie luat in calcul, atunci cand alegi un tapet, este reprezentat de dimensiunea camerei. Daca ai de gand sa iti indrepti atentia spre un imprimeu vertical, atunci trebuie ca peretii camerei sa fie inalti.

In cazul in care de exemplu, ai o camera prevazuta cu o usa si doua ferestre, atunci ai putea sa iti indrepti atentia spre un tapet aglomerat cu tot felul de desene mici. Acest tapet ar fi perfect, mai ales daca interiorul locuintei este amenajat intr-un trend minimalist.

Chiar si culorile tapetelor au un rol foarte important in aceasta ecuatie, pentru ca de exemplu, daca iti doresti ca o camera sa para mai inalta si mai mare, trebuie sa iti indrepti atentia spre un tapet care are un fundal ceva mai rece. Culorile ideale ar fi albastru, violet sau verde.

Acele nuante mai deschise, insa destul de reci, vor crea o senzatie de serenitate, pe cand, culorile intense vor oferi un aer proaspat. Culorile calde, iar aici amintim nuantele de rosu, portocaliu sau galben, vor avea rolul de a imprima interiorului locuintei un aer mai familiar.

Referitor la aceste accesorii pentru pereti, trebuie mentionat faptul ca ele sunt ideale si in cazul in care vrei sa ascunzi o mica imperfectiune a unui perete.

0 Shares
You May Also Like