Cum alegi un ceas de perete?

0 Shares
0
0
0

Se spune despre timp, ca niciodata nu va inceta sa reprezinte un punct de interes pentru oameni, iar din acest motiv, ceasurile vor exista pentru totdeauna. Indiferent ca discutam despre o locuinta sau despre diferite institutii, utilitatea ceasului este aceiasi.

De fiecare data cand isi doresc sa stie cat este ceasul, oamenii isi indreapta mereu atentia spre ceasuri decoratiuni existente pe pereti, acasa, in cadrul diferitelor institutii, etc.

Ceasurile decorative de perete insa, nu mai sunt doar practice, asa cum erau in trecut. In clipa de fata, aceste ceasuri decoratiuni, in afara de faptul ca sunt practice, au si un rol estetic foarte important. Pentru acasa, oamenii cauta ceasuri decoratiuni care sa se incadreze perfect in decor, si care sa atraga totodata atentia.

In cazul in care intentionati sa cumparati un astfel de accesoriu, in urmatoarele randuri vom prezenta cateva detalii foarte importante pe care trebuie sa le luati in calcul, pentru a face alegerea potritiva.

Alegeti ceasul care vi se potriveste!

Exista in prezent ceasuri decorative pentru perete atat cu design minimalist, cat si ceasuri cu designuri foarte incarcate. Este foarte important sa stabiliti care este forma potrivita pentru peretele dvs. Tineti cont de-asemenea de dimensiuni, si alegeti un ceas care sa aiba dimensiunile potrivite pentru a se potrivi perfect pe peretele dvs.

Ce tip de ceas alegeti?

Ceasurile de perete existente pe piata in prezent, se impart in trei mari categorii: ceasuri mecanice, ceasuri digitale sau cu mecanism quart.

Ceasuri de perete mecanice

Ceasurile decorative de perete, mecanice, in comparatie cu celelalte doua tipuri amintite anterior, nu functioneaza utilizand electricitatea. Acestea sunt mai scumpe, dat fiind faptul ca au un mecanism mai complex, insa chiar si in aceste conditii, precizia lor poate sa lase de dorit, in cazul in care nu stiti cum sa il folositi. Un asemenea ceas trebuie intors la intervale de timp regulate.

Aceste ceasuri decoratiuni sunt ideale pentru cei nostalgici, care iubesc vremurile de alta data, si care isi amenajeaza locuinta in stilul vintage. De exemplu, un ceas mecanic cu pendul reprezinta o alegere buna pentru cei care isi doresc un asemenea ceas decorativ.

Ceas de perete cu quart

Aceasta categorie de ceasuri este cea mai des intalnita. Atat pretul ceasurilor, cat si costurile de mentenanta, sunt factori de care tin cont oamenii atunci cand isi aleg un ceas decoratiuni cu quart. Daca alegeti un asemenea ceas, nu este nevoie sa lucrati la mecanism, iar in primii 10 ani (cel putin), sunt sanse minime ca accesoriul sa se defecteze. Daca inevitabilul se produce insa, reparatia nu costa multi bani si se efectueaza cu minim efort.

Alegand un asemenea ceas, va fi insa necesar ca destul de rar sa ii schimbati bateriile. Acestea au preturi foarte atractive, si se gasesc la orice magazin.

Ceas de perete digital

Cei care isi doresc ceasuri decoratiuni interesante, isi pot indrepta atentia si spre un ceas de perete digital. Un asemenea accesoriu, care are un afisaj suficient de luminos si contrastant, reprezinta o alegere buna in conditiile in care poate fi usor de vazut, chiar si cand razele soarelui bat foarte puternic, fix pe ceas.

La fel ca si in cazul unui ceas cu quart, este necesara inlocuirea bateriilor periodic, iar apoi, trebuie sa setati ora.

Acestea sunt asadar cele trei categorii de ceasuri decorative de perete, spre care va puteti indrepta atentia. In prezent, exista o multime de modele de ceasuri, care se impart in cele trei categorii precizate anterior.

Cand doriti sa alegeti un ceas, in afara de dimensiunile acestuia si de categoria sa, cu siguranta trebuie sa tineti cont si de alte aspecte, cum ar fi afisajul ceasului. Cel mai indicat ar fi sa alegeti un ceas care sa afiseze data si ora, dar si secundele. Alegeti de-asemenea un ceas de perete cu alarma, care va poate trezi dimineata.

Daca intentionati sa achizitionati un ceas pentru acasa, magazinele online precum retroboutique.ro, reprezinta cea mai buna solutie, aici gasind o multime de modele de asemenea accesorii. Daca doriti sa alegeti un ceas de perete care sa se potriveasca de exemplu unei locuinte amenajate in stilul vintage, aveti cateva optiuni interesante la dispozitie.

Ceasul decorativ de perete Georgine, este potrivit pentru orice incapere a casei, daca aceasta este amenajata in stilul vintage. Cel mai indicat ar fi insa sa amplasati un asemenea ceas in living, pentru a fi admirat de catre musafiri, de fiecare data cand vor veni in vizita.

In cazul in care intentionati sa alegeti un ceas care sa se potriveasca de minune stilului contemporan in care v-ati amenajat locuinta, un ceas alb de perete Julie Blanc poate fi solutia ideala. Ceasul are o baza din mdf care este bopsita in alb, in timp ce cifrele 3, 6, 9 si12 au culoarea fibrei de lemn.

Foarte interesant la acest ceas este faptul ca in mijloc exista un fluture, iar pentru a fi mai vizibile, limbile ceasului sunt de culoare neagra. Un asemenea ceas cu diametrul de 30 cm, reprezinta o optiune ideala pentru orice incapere a locuintei dvs.

0 Shares
You May Also Like