Cum functioneaza o fosta septica?

0 Shares
0
0
0

Un sistem septic bine proiectat, instalat corect poate dura cateva decenii – sau poate esua in doar cativa ani. Depinde de dvs. atat timp cat puteti raspunde cum functioneaza rezervoarele sistemelor septice.

Mentinerea sistemelor septice sanatoase nu este atat de scumpa, dar puteti cheltui cu usurinta o multime de bani pentru a sapa si inlocui un sistem septic care a esuat total. O intretinere buna incepe cu intelegerea modului in care functioneaza un sistem septic si cum poate esua.

Curatarea foselor septice: nu abuzati de sistem

Un sistem septic care a fost proiectat si instalat in mod corespunzator are nevoie doar de „pompare” ocazionala pentru a indeparta namolul si praful din rezervor. Dar fara sa stii cum functioneaza o fosa septica, poti face lucruri care dauneaza sau distrug sistemul.

  • Deseurile care se descompun incet (sau deloc) sunt curatate. Mucurile de tigara, scutecele si cafeaua adesea provoaca probleme.
  • Daca sunt utilizate foarte mult, dispozitivele de gunoi pot trimite prea multe deseuri solide in sistem.
  • Lintul din fibre sintetice curge din masinile de spalat. Bacteriile din rezervor si campul septic de scurgere nu il pot descompune.
  • Produsele chimice de uz casnic, cum ar fi dezinfectantele, substantele de curatare si sapunurile antibacteriene, omoara bacteriile. Majoritatea sistemelor se pot ocupa cu utilizarea usoara a acestor produse, dar cu cat le folositi mai putin, cu atat mai bine.
  • Prea multe ape uzate intr-o perioada scurta de timp vor umple rezervorul prea repede.
  • Prea mult namol reduce capacitatea bacteriilor de a descompune deseurile. Namolul in exces poate fi, de asemenea, revarsat in campul de scurgere.
  • Namolul sau praful contin orificii in conducta.
  • Radacinile din copaci si arbusti pot infunda si deteriora un camp de scurgere.
  • Solul compact si pietrisul blocheaza scurgerea efluentului si priveaza bacteriile de oxigen. Acest lucru este adesea cauzat de masinile care conduc sau parcheaza pe campul de scurgere.

Ce rol are pompa de rezervor?

Rezervorul trebuie sa fie pompat in mod regulat de catre un profesionist. Pompa elimina acumularea namolului si a prafului, ceea ce incetineste actiunea bacteriana in rezervor. Este posibil ca rezervorul dvs. sa aiba nevoie de pompare in fiecare an, dar este posibil sa parcurgeti doi sau trei ani intre pompari, in functie de dimensiunea rezervorului dvs. si de cantitatea de deseuri care trece prin sistem.

Rugati-va inspectorul sa faca o recomandare brusca pentru cat de des trebuie sa fie pompat rezervorul. Daca insa nu luati legatura cu specialistii de la Calypsomono.ro la timp, iar sistemul dvs. nu beneficiaza de pompare, acesta se va infunda.

Solutie pentru un sistem septic infundat

Daca sistemul dvs. septic se blocheaza si trebuie sa curatati frecvent filtrul, puteti fi tentat sa il eliminati pur si simplu. Foselele septice functioneaza permitand separarea deseurilor in trei straturi: solide, efluenti si resturi. Solidele se aseaza in partea de jos, unde microorganismele le descompun.

Deseul, compus din deseuri mai usoare decat apa, pluteste deasupra. Stratul mijlociu de efluent iese din rezervor si se deplaseaza prin conducte perforate subterane in campul de drenaj. Acolo, pietrisul si solul actioneaza ca filtre biologice pentru a purifica apele uzate pe masura ce se scufunda in pamant.

Codul dumneavoastra de sanatate necesita un filtru pentru efluenti, asadar pastrati-l la loc. In plus, eliminarea filtrului poate crea o problema mult mai grava (si costisitoare). Fara filtru, particulele de deseuri ar putea trece in conductele perforate si le infunda. Ar fi nevoie de o sapatura extinsa pentru a curata si deconecta sistemul.

Cu toate acestea, filtrul dvs. nu ar trebui sa necesite curatare semianuala. Majoritatea filtrelor nu trebuie curatate pana nu este pompat rezervorul, care este de obicei din doi in cinci ani. Este posibil sa puneti materiale de blocare a filtrului in scurgere, cum ar fi resturi de grasime, grasimi sau alimente.

Utilizarea unui dispozitiv de scurgere a alimentelor este o greseala frecventa. Un dispozitiv care nu va descompune particulele alimentare suficient pentru a le permite sa treaca prin filtrul foselor septice. Poate creste cantitatea de solide din fosa septica cu pana la 50%.

Materialele din plastic care curge, scutecele de unica folosinta, servetele de hartie, absorbantele, prezervativele, produsele ne biodegradabile si tutunul vor bloca si sistemul.

Obtineti o inspectie

O inspectie initiala completa realizata de un profesionist, nu va costa multi bani, insa expertul va va spune cat de des este necesar sa curatati sistemul septic, si cum functioneaza o fosa septica. O inspectie completa va determina daca sistemul dvs. necesita pompare sau daca aceasta procedura mai poate fi amanata.

De asemenea, un inspector bun va va putea spune daca rezervorul dvs. este suficient de mare pentru gospodaria dvs. si volumul maxim de apa pe care il puteti trece intr-o zi.

Atunci cand doriti ca un specialist sa se uite cu atentie la sistemul dvs. septic, si sa va spuna daca trebuie efectuata vreo lucrare, sau daca acesta este potrivit necesitatilor dvs., cu siguraranta trebuie sa luati legatura cu expertii de la Calypsomono.

0 Shares
You May Also Like