Cum functioneaza un magazin de amanet?

0 Shares
0
0
0

O gestionare defectuoasa afinantelor personale ne poate determina sa ne imprumutam in mod constant. A ajunge la sfarsitul celor doua saptamani fara un peso si chiar a fi nevoit sa se imprumute pentru a finanta ultimele zile este cel mai bun exemplu de ceva in neregula cu planificarea utilizarii venitului lunar.

Exista instrumente de finantare, cum ar fi amanetul, care ar putea functiona ca o alternativa la lipsa de lichiditati. Aceste tipuri de case de amanet – nu sunt noi, dar trebuie sa stii cum functioneaza si daca serviciile lor sunt ceea ce avem cu adevarat nevoie.

Istoria magazinului de amanet

Efortul a inceput sa fie practicat, in China, in urma cu mai bine de 3.000 de ani, ca metoda de acordare a imprumuturilor pe termen scurt taranilor. Unii creditori au functionat independent, dar in timp majoritatea acestor afaceri au fost efectuate prin case infiintate. Acum sunt inclusiv anunturi cumparam electronice.

Departe de stereotipul care ar putea avea ca promitarea sau amanetarea este pentru clasele mai putin favorizate, trebuie remarcat faptul ca in Europa secolelor al XIV-lea si al XV-lea, regii au folosit aceasta practica pentru a finanta razboaiele. Cu alte cuvinte, este un instrument de finantare de baza.

Clasa muncitoare a recurs si la acest instrument de finantare, motiv pentru care au inceput sa apara magazine private de amanet si case de asistenta publica, acestea din urma ca o alternativa pentru ca oamenii sa aiba imprumuturile in conditii care sa le permita sa recupereze ceea ce s-a promis. Cu toate acestea, este o practica care nu a fost scutita nici de camatarie.

Magazinele de amanet au fost prezentate, de zeci de ani, ca o alternativa la lipsa de lichiditati. Aceste tipuri de companii nu sunt noi, dar trebuie sa stiti cum se desfasoara si mai ales sa stiti daca sunt ceea ce aveti nevoie.

In mod normal, ai crede ca magazinele de amanet primesc doar antichitati sau poate inelul de aur pe care il avem de la o strabunica. In prezent, puteti aplica pentru imprumuturi lasand smartphone-uri, tablete sau notebook-uri ca garantie. Exista unele care primesc masini sau motociclete cu posibilitatea de a continua utilizarea vehiculului, in timp ce imprumutul este anulat.

Ce este un magazin de amanet?

Autoritatile din intreaga lume avertizeaza ca pe piata exista diferite institutii nationale, straine sau sub modelul institutiei de asistenta privata, aceasta din urma non-profit, a carei functie principala este de a oferi imprumuturi in schimbul unui gaj care este lasat in garantie.

Exista magazine de amanet care sunt dedicate unui anumit tip de produs, dar cele mai multe primesc de la diferite piese sau produse.

In mod normal, ai crede ca magazinele de amanet primesc doar antichitati sau poate inelul de aur pe care il avem de la o strabunica. In prezent, puteti aplica pentru imprumuturi lasand smartphone-uri, tablete sau notebook-uri ca garantie. Exista unele care primesc masini sau motociclete cu posibilitatea de a continua utilizarea vehiculului, in timp ce imprumutul este anulat.

Cele mai populare electronice

Pe masura ce lumea devine din ce in ce mai digitala, ritmul de adoptare a dispozitivelor electronice, in special a dispozitivelor inteligente, a fost cu siguranta rapid.

Datele din primul trimestru al anului 2020 arata ca in Statele Unite, smartphone-urile sunt in prezent cele mai populare dispozitive in randul consumatorilor, 94,9% dintre acestia detinand dispozitivul. Aceasta este o crestere de trei puncte procentuale de la an la an fata de T1 2019.

Calculatoarele (atat desktop-uri, cat si laptopuri) si tabletele sunt al doilea si al treilea cel mai popular dispozitiv electronic. Mai mult de trei din patru persoane (76,6 la suta) din SUA detin un computer, iar aproape jumatate (49,4 la suta) detin tablete.

In ciuda clasamentului atat de sus, aceste dispozitive inteligente au inregistrat de fapt o usoara scadere a proprietatii fata de anul precedent. Proportia consumatorilor americani care detin computere a scazut de la 78,5%, in timp ce cea a tabletelor a scazut de la 51,1%.

Cele mai populare dispozitive care au crescut in proprietate din T1 2019 pana in T1 2020 sunt dispozitivele inteligente. Pe langa telefoanele inteligente, consumatorii detin acum si mai multe dispozitive inteligente, cum ar fi televizoare inteligente, dispozitive inteligente pentru casa, ceasuri inteligente si bratari inteligente.

Iata cum aceste dispozitive electronice populare au crescut in popularitate din trimestrul I 2019 pana in trimestrul I 2020:

  • Smart TV: 43,1 la suta pana la 46,2 la suta
  • Dispozitiv de acasa inteligent: 17,1 la suta pana la 18,9 la suta
  • Ceas inteligent: 12,8 la suta pana la 15,2 la suta
  • Bratari inteligente: 9,9 la suta pana la 10,8 la suta

Consolele de jocuri, stick-urile de streaming TV, castile VR si telefoanele cu caracteristici se numara, de asemenea, printre cele mai populare dispozitive din SUA. Cu toate acestea, schimbarea proprietatii pentru aceste dispozitive electronice populare a fost nesemnificativa.

0 Shares
You May Also Like