Cum îți îngrijești părul și scalpul în mod corect?

0 Shares
0
0
0

Poză de WARLEY VENANCIO pe pexels.com

Pentru a avea grijă de păr și scalp în confortul casei tale, este crucial să îți cunoști tipul de păr și să alegi produsele potrivite în consecință. O rutină de îngrijire adecvată, care include spălarea, hidratarea și protejarea împotriva factorilor de stres externi, poate contribui semnificativ la sănătatea și frumusețea părului tău.

Așadar, îngrijirea părului acasă poate fi la fel de eficientă ca procedurile de salon. Pentru aceasta, trebuie doar să alegi corect produsele pentru îngrijirea scalpului și a șuvițelor, apoi să ții cont de principiile unei îngrijiri corecte.

Află în continuare cum să ai grijă de părul și scalpul tău acasă

Cu ce să îți speli părul?

Pentru început, este necesar să știi cum să alegi produsele pentru îngrijirea părului și scalpului. Începe îngrijirea părului cu alegerea unui șampon potrivit. Când alegi șamponul, nu te baza doar pe popularitatea mărcii sau pe mirosul plăcut, ci ia în considerare tipul tău de păr. Analizează tipul tău de scalp – gras, uscat sau normal, structura părului – ondulat sau drept, gros sau subțire. Nu uita să iei în considerare și culoarea naturală a părului tău, dacă este vopsit sau decolorat. Eficiența unui șampon depinde de tipul de păr pentru care este destinat și, prin urmare, de compoziția sa.

Merită menționate în mod special produsele organice, cele mai populare dintre acestea fiind cele contra căderii părului, cele care au proprietăți reparatoare, de hidratare și catifelare, precum și cele care care au proprietăți regeneratoare pentru scalp. 

Cum să îți hidratezi părul?

Desigur, pentru a obține o coafură bogată și plină de volum, nu este suficient doar să îți speli părul. Poluarea, uscatul constant, coafurile și vopsirea distrug firul de păr, făcând șuvițele să pară neascultătoare și lipsite de viață. Pentru a-ți reface buclele, este necesar să folosești balsamuri, măști și seruri speciale.

Acestea, trebuie de asemenea, să fie alese în funcție de tipul de păr. Este foarte bine dacă sunt din aceeași serie cu șamponul, deoarece aceste produse, în general, se completează reciproc.

Balsamurile elimină tensiunea statică, nu permit părului să se încurce după spălare și în timpul zilei. Cu toate acestea, rolul principal al balsamului de păr este hidratarea.

Un mod excelent nu doar de a-ți îngriji buclele, ci și de a reduce stresul este să folosești măști de păr. Măștile completează lipsa de proteină, hrănesc și hidratează părul. În plus, ele ajută la reducerea căderii sezoniere a părului, care adesea ne îngrijorează în perioada de tranziție de la iarnă la primăvară. Ai părul slab, cu tendință de cădere? Atunci alege un tratament pentru păr de pe onconect.ro care te va ajuta în acest sens. Soluția e să gasești varianta care funcționează pentru tine și care te va ajuta să ai grijă de părul și scalpul tău. Acesta va contribui la încetinirea căderii părului, la întărirea acestuia și restructurarea firului de par, acționând la toate nivelurile ciclului de creștere a părului.

Principiile unei îngrijiri adecvate a scalpului și a părului

Principiile de bază ale îngrijirii includ regularitatea spălării și alegerea corectă a produselor cosmetice. 

  • Spală-ți părul în funcție de gradul de murdărire al acestuia. Nu există reguli de tipul “să îți speli părul în fiecare zi” sau, dimpotrivă, “o dată la trei zile”;
  • Evită utilizarea apei prea fierbinți sau prea reci. Varianta optimă este între 37–38 °C;
  • Alege un șampon în funcție de starea părului, tipul de scalp și eventualele afecțiuni existente;
  • Folosește balsam pentru păr la fiecare spălare;
  • Aplică o mască pentru păr de 2–3 ori pe lună.

Într-un final, ține minte că îngrijirea părului tău nu constă doar în utilizarea produselor cosmetice corespunzătoare, ci și într-o rutină delicată și conștientă. Puțină răbdare, regularitate, produse cosmetice alese corect și respectarea sfaturilor de mai sus – acestea sunt cheia pentru a avea un păr strălucitor și sănătos!

0 Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like