Cum ne schimba un smartphone viata?

0 Shares
0
0
0

Telefoanele inteligente cu sistem de operare Android asigura un nivel de personalizare foarte ridicat datorita interfetei foarte placute si numeroaselor optiuni puse la dispozitia utilizatorilor de cei care au creat acest program de operare.

Multe accesorii gsm online pentru telefonul tau mobil, fie el smartphone sau nu, se pot gasi acum pe internet la preturi tot mai avantajoase.

Atunci cand ai cu tine un smartphone zi de zi e ca si cum ai purta mereu in buzunar un mic calculator capabil de performante din ce in ce mai mari. Fie ca vrei sa inchei tranzactii bancare, sa faci plati, sa citesti ceva sau sa te distrezi, smartphone-ul tau se dovedeste mereu util in astfel de stituatii.

Pentru toate aceste avantaje pe care telefonul tau mobil ti le ofera exista, insa, un pret care trebuie platit. Iar el nu este mereu mic sau placut. Telefoanele inteligente iti pun la dispozitie multe optiuni foarte utile pentru activitatea pe care o desfasori. Aplicatiile pe care le instalezi in telefonul tau mobil iti permit sa il configurezi asa cum vrei.

Datorita acestor trasaturi uimitoare, un telefon ne poate face sa petrecem foarte mult timp pe el.  Nu intotdeauna facem lucruri utile atunci cand folosim un smartphone si tindem sa pierdem mult timp pe el.

Daca esti om de afaceri sau iti place sa lucrezi mult, telefonul tau inteligent te poate ajuta in acest caz si exista riscul sa lucrezi prea mult deoarece il ai mereu cu tine, iar astfel iti vei neglija viata personala si pe cea de familie.

Vederea ta poate avea si ea de suferit destul de mult deoarece ea este afectata de luminozitatea ecranului. Specialistii in medicina nu recomanda folosirea smartphone-ului in intuneric tocmai din aceasta cauza. Sistemul nervos al utilizatorului, partea cervicala a coloanei vertebrale sau articulatiile degetelor sunt, de asemenea, afectate de folosirea excesiva a telefonului mobil inteligent.

Telefoanele mobile folosite excesiv au ca rezultat numeroase probleme cu care se pot confrunta utilizatorii. Dezoltarea copiilor poate fi si ea afectata, iar performantele la invatatura scad ca urmare a folosirii necontrolate a telefonului inteligent de catre ei.

Este adevarat ca unii parinti considera ca isi pot controla mai bine copiii cu ajutorul unui telefon mobil, insa acesta nu trebuie lasat la indemana lor in fiecare zi.

Un smartphone se dovedeste de ajutor in special pentru persoanele cu deficiente de vedere. Acestea pot instala pe ele programe specializate care le ajuta in diverse situatii dificile. De exemplu, pentru nevazatori exista numeroase programe si optiuni care ajuta la citirea unui text in modul audio, dar si pentru recunoasterea textului vorbit de cineva si transpunerea lui intr-un fisier text.

Astfel, cu ajutorul smartphone-urilor viata noastra se poate schimba in bine, insa ele trebuie folosite cu masura deoarece oricine poate sa cada in extrema atunci cand le folosesc in mod excesiv, in special tinerii si adolescentii. Tehnologia moderna ne poate ajuta foarte mult acum, insa noi suntem cei care luam decizia daca ea devine un viciu sau ramane un avantaj.

0 Shares
You May Also Like