Cum poti sa gatesti cele mai bune paste carbonara?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta in momentul in care vei pleca intr-o vacanta in Italia, iti vei dori sa mananci din specialitatile care se gatesc la restaurantele din aceasta tara, iar printre specialitatile italienilor, se numara si pastele.

Ei bine, si la noi in tara se gasesc paste la o multime de restaurant, sau se pot gati chiar si acasa, insa cu siguranta nu au acelasi gust precum cele gatite in restaurantele din Italia.

Asta se intampla si datorita faptului ca pastele nu au aceiasi calitate, insa acum, toti cei care isi doresc sa manance la fel ca si in italia, pot gasi pe Camarafermecata.ro, paste sau alte produse din Italia, la cele mai avantajoase preturi.

Cu siguranta, daca restaurantele de la noi din tara, vor incepe sa se aprovizioneze de pe acest site cu paste direct aduse din Italia, atunci intre pastele gatite in restaurantele de la noi din tara, si cele din Italia, nu va mai exista nici o diferenta.

In cazul celor care isi doresc sa gateasca acasa paste, aduse tocmai din Italia, trebuie precizat faptul ca un prim pas pe care ar trebui sa il aiba in vedere, ar fi acela de a folosi ingredientele in mod corect, daca discutam despre paste carbonara.

Sunt multe persoane care gatesc acest tip de paste, insa folosesc lapte sau smantana cu scopul de a gati paste mai cremoase, insa acest lucru nu trebuie facut. Nu trebuie pusa nici ceapa sau usturoi, pentru ca singurele ingrediente care trebuiesc folosite sunt: pastele, ouale, branza pecorino Romano, sunca gunciale, vinul alb si piperul negru.

Un alt amanunt important, pentru persoanele care isi doresc sa gateasca paste carbonara, este acela ca reteta traditionala, foloseste spaghetele.

Este foarte important de precizat faptul ca doar cateva secunde in care pastele sunt tinute mai mult sau mai putin la foc, pot sa faca diferenta, insa cei care au gatit deja astfel de paste, cunosc foarte bine acest detaliu.

Deasemenea, este foarte important de precizat faptul ca, de fiecare data, sunca folosita face diferenta. In cazul celor care se intreaba daca exista o diferenta intre sunca Pancetta si sunca Gunciale, trebuie mentionat faptul ca da, exista o diferenta, si una foarte mare.

In cazul acestui tip de paste, ideal ar fi sa se foloseasca sunca Gunciale, datorita faptului ca are un gust aparte, dar si o textura diferita, care se potriveste de minune pentru o astfel de reteta.

Un alt ingredient minune care este folosit de catre bucatarii italieni atunci cand gatesc acest tip de paste, este apa mineral, ei punand foarte putina astfel de apa in mixul de oua, pentru a obtine un sos mai aerant si mai cremos.

Asadar, in ciuda faptului ca se spune ca pastele carbonara gatite in Italia sunt cele mai bune, cu siguranta si in bucatariile restaurantelor de la noi din tara, sau chiar si in bucatariile din fiecare locuinta se pot gati astfel de paste extrem de gustoase, insa cu conditia ca toate ingredientele sa fie cumparate direct din Italia.

0 Shares
You May Also Like