Cum sa aleg o centrala termica?

0 Shares
0
0
0

Cand spui centrale termice cu condensare te gandesti la faptul ca acestea consuma putina energie. Cand spui centrale termice de calitate, spui Epinvest.ro. Daca vrei sa vezi oferta unor astfel de centrale, intra pe www.epinvest.ro.

Cand cumperi o centrala termica, nu spune nimeni ca te uiti doar la centrale termice cu condensare, pentru ca acestea consuma putin. Alegi centrala potrivita in totalitate pentru locuinta ta. Cand faci o astfel de alegere, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte.

•    Tipul locuintei. Trebuie sa alegi centrala potrivita pentru tipul locuintei tale. Astfel, cei care locuiesc la casa, isi achizitioneaza centrale termice pe lemne. Acestea nu sunt foarte incomode atunci cand ai suficient spatiu pentru depozitarea lemnelor, dar si o camera separata in care sa ai montata centrala. Cei care locuiesc la bloc, in general aleg centralele termice cu condensare, deoarece asa cum aminteam consuma mai putin, dar si alte tipuri de centrale.

•    Suprafata locuintei. Trebuie sa alegi centrala potrivita astfel incat aceasta sa faca fata suprafetei locuintei pe care o ai.

•    Tipul de combustibil. Multi aleg sa achizitioneze o centrala in functie de combustibilul pe care il au la dispozitie. Unii aleg centrale pe gaz metan, altii pe GPL. Cei care dispun de combustibil solid, cum ar fi lemnul, peletii, carbunii sau brichetele de rumegus, aleg centrale care functioneaza pe baza de combustibil solid. Doritorii de centrale pe combustibil lichid, trebuie sa dispuna de combustibili lichizi cum ar fi: motorina, pacura sau combustibil de tip M. De asemnea mai exista si centrale electrice, sau de ce nu pompe de caldura.

•    Producerea apei menajere. Daca vrei sa te bucuri de apa calda instant, trebuie sa iei in calcul si aces aspect. Centralele care produc apa calda instant sunt cele mai cautate, si nu sunt nevoie de explicatii in aceasta privinta.

•    Evacuarea gazelor de ardere. Exista trei tipuri de tiraj: tiraj natural, tiraj fortat si tiraj fortat in condensatie. Centralele cu tiraj natural evacueaza gazele printr-un cos scos aflat in afara locuintei. Centralele cu tiraj fortat, folosesc pentru eliminarea gazelor un kit de alimentare cu aer, de forma tubulara. Cele care au tiraj fortat in condensatie folosesc pentru eliminarea gazelor de ardere un kit de evacuare.

•    Buget. Acest aspect este foarte important. Chiar daca tu iti doresti sa cumperi cea mai buna centrala existenta pe piata, daca nu dispui de banii necesari, ramai cu dorinta. Calculeaza-ti bugetul si alege centrala cea mai buna pe care o poti cumpara si monta cu suma de bani de care dispui. Nu uita ca atunci cand alegi sa iti instalezi o centrala in locuinta, nu trebuie sa platesti doar pretul centralei, ci si materialele folosite, plus pe cei care fac instalatia.

Nu uita si de faptul ca te va costa si debransarea de la sistemul centralizat de incalzire, punerea in functiune a centralei si autorizarea de functionare. Asadar, ai nevoie de aproximativ 6000 RON pentru a-ti monta o centrala la un pret minim.

Acestea sunt o parte din aspectele pe care trebuie sa le iei in calcul. Ia in calcul insa toate optiunile, gandeste-te bine si ia in considerare si alte aspecte importante pentru tine, cum ar fi design-ul, garantia, ergonomicitatea s.a.

0 Shares
You May Also Like