Cum sa decorezi o masa frumoasa ?

0 Shares
0
0
0

Afla de aici mai multe idei, trucuri si sfaturi de specialitate pentru a sti cum sa alegi vesela, fetele de masa, florile… astfel incat masa ta sa arate mereu perfect.

Expertul Beatriz Satrústegui a publicat “Dragostea platonica” care vorbeste despre arta decorarii meselor:

“A pune o masa buna este o reflectare a noastra, chiar daca nu ne gandim la asta. Iei decizii estetice in mod constant si aproape fara sa-ti dai seama si spui o poveste, pentru ca incerci sa evoci ceva, sa creezi senzatii.” Perioada din an, sarbatoarea, meniul si, desigur, oaspetii, influenteaza atunci cand cream mica noastra opera de arta. “Este un omagiu adus oaspetelui, o masa frumos decorata inseamna ospitalitate, ii spune oaspetelui «Imi pasa de tine», pentru ca o gazda buna este generoasa.

 Amenajarea mesei. Vezi aici pahare de suc si un set pahare de apa pentru fiecare familie! 

Cum sa alegi vesela pentru restaurant?

Tacamurile restaurantului sunt unele dintre cele mai importante elemente de baza ale intregii retele gastronomice. Si, desi multe companii subestimeaza si isi servesc mancarea intr-o bucatarie comuna si fara nicio strategie, daca stim cum sa profitam de ea, poate deveni un instrument puternic pentru a atrage clientii si a-i pastra.

Fie ca infiintezi un restaurant sau il ai deja in desfasurare, iti recomandam ca atunci cand alegi cea mai buna vesela, sa indeplinesti urmatoarele cerinte:

Fa-l foarte functional

Este ideal sa alegeti tacamuri si vesela pentru restaurant din materiale si forme utile, care sa fie non-poroase si usor de curatat, de depozitat si ca dimensiunea felurilor de mancare sa se potriveasca tipului de experienta culinara si cantitatilor de mancare pe care le serviti de obicei restaurantului. Faceti-l variat si versatil, astfel incat mancarea sa poata fi servita confortabil pentru clienti.

Pe de alta parte, este bine sa ai tacamuri ale carei materiale au orezistenta termica excelenta, la caldura si frig, precum si la zgarieturi si caderi accidentale, astfel incat luminozitatea si calitatea lor sa poata fi mentinute mai mult de 300 spalari.

Servirea mesei

Desigur, vesela noastra trebuie sa indeplineasca o functie de marketing si sa fie aleasa in functie de stilul si atmosfera restaurantului, atat in culori, cat si in forme. Partea estetica este fundamentala, deoarece ne permite sa folosim vesela ca element care atrage atentia, pe care clientii si-l amintesc si, desigur, care merge “manusa” cu experienta gastronomica. In acest fel, devine un instrument puternic pentru comercializarea restaurantului si poate fi benefic, dincolo de functia sa utilitara.

Important este ca tacamurile sa se completeze, nu sa “umbreasca “mancarea. In acest sens, poate functiona foarte bine sa ai tacamuri “speciale”, cu forme mai originale pentru anumite tipuri de feluri de mancare si bauturi vedeta, care sunt completate de vesela generala. Putem avea, de asemenea, recipiente de sare, recipiente de piper sau boluri de salata cu modele surprinzatoare, care aduc acea nota diferita bucatariei noastre.

Daca avem un buget si o creativitate ceva mai mare, putem crea si concepte pentru meniul nostru si putem avea o vesela pentru fiecare moment al serii.

Una mai simpla si mai mica pentru startere. Una care combina culorile pentru felurile principale de mancare si un alt tip de vesela mai delicat si mai feminin pentru deserturile noastre. O combinatie eclectica care va oferi o experienta mai completa clientilor.

Sa fie sustenabil

Unele restaurante considera ca este mai practic si mai inexpus sa aiba o tacamuri de hartie, de exemplu, deoarece mancarea este deosebit de grasa (cum ar fi puiul prajit) sau complicata de mancat (cum ar fi fructele de mare).

Daca aceasta idee se potriveste bine cu afacerea dvs., asigurati-va ca sunt, de asemenea,tacamuri reciclabile ale caror materiale sunt mai durabile. Exista din ce in ce mai multa respingere a plasticului ca material in general, datorita schimbarilor in obiceiurile de consum si in constiinta planetei. Asa ca incearca ca afacerea ta sa nu intre in conflict cu aceasta tendinta si incearca pe cat posibil sa nu contribui la poluarea planetei. Clientii tai vor observa asta si cu siguranta vor aprecia acest detaliu foarte important.

Pe de alta parte, melanina si vesela din plastic, compuse din materiale chimice, pot fi daunatoare pentru sanatatea clientilor, atunci cand acestea sunt in contact frecvent cu caldura. 

Cel mai durabil material? Desigur, portelanul este inca materialul clasic prin excelenta, deoarece este 100% natural, reutilizabil si foarte rezistent.

Fiti la curent cu tendintele intotdeauna

In conformitate cu punctul anterior, putem folosi vesela din lemn pentru restaurante, cand de exemplu se servesc mese gastronomice de acest tip, deoarece sunt la moda, sunt durabile, consolideaza tendinta naturala, sunt ferme si stabile. Si da, trebuie sa incercam ca acestea sa fie mereucat mainetede pentru a facilita curatarea lor cu eficienta. La fel sunt si tacamurile din ardezie, care sunt si ele la moda, foarte rezistente la caldura si care dau personalitate.

0 Shares
You May Also Like