Cum sa iti alegi bradul de Craciun?

0 Shares
0
0
0

Bradul de Craciun este cel mai emblematic decor al sarbatorilor. Intre tipul si dimensiunea bradului, stilul si culorile decorului, tehnicile de intretinere si datele de instalare si demontare, sunt lucruri de stiut despre bradul de Craciun. Facem inventarul.

Cine nu a pus inca bradul in sufragerie? Daca acesta este cazul tau, fii sigur ca nu exista un termen limita pentru a decora casa cu un brad frumos, cu exceptia zilei de 24 decembrie – Mos Craciun trebuie sa gaseasca unde sa arunce cadourile.

In aceasta etapa, majoritatea gospodariilor fara brazi sunt cele care au optat pentru un arbore natural si asteapta pana la jumatatea lunii decembrie pentru a-l instala si astfel se bucura de el fara probleme pana in ianuarie. Dar probabil ca majoritatea oamenilor au gasit un brad pe placul lor, l-au impodobit si l-au afisat cu mandrie in casa.

Potrivit traditiilor, brazii de Craciun au fost instalati in primul weekend de decembrie, cu ocazia Sfantului Nicolae sau cand timpul era cel mai potrivit. Oricum, nu este niciodata prea devreme pentru a amenaja bradul de Craciun. Inainte de a-l instala, trebuie sa te fi intrebat ce tip de brad vrei sa ai anul acesta: natural, artificial, din lemn, original. Apoi a venit intrebarea dimensiunii bradului, care urmeaza sa fie aleasa in functie de spatiul si de inaltimea tavanului disponibila in casa voastra.

Cum sa-ti alegi bradul de Craciun?

Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este: „Preferi un brad de Craciun natural sau artificial?” Avantajul primului este evident latura naturala si mirosul care ne aminteste tuturor de Craciun. Al doilea are avantajul ca este practic, usor de instalat si economic pe termen lung, dar magia Craciunului nu este aceeasi, nu iti va parfuma sufrageria ca un brad natural.

Cand ai facut aceasta alegere, tot ce trebuie sa faci este sa alegi varietatea de brad. Pentru brazii naturali, Nordmann este favoritul francezilor, dar ne place si molidul pentru culoarea sa destul de verde inchis si mirosul sau. Pentru copacii artificiali, ai de ales intre un copac verde clasic, un copac iluminat sau un copac inzapezit. In ultimii ani, acestea au devenit din ce in ce mai realiste. Gasiti toate recomandarile noastre pentru a-l alege pe cel care vi se potriveste, dar si cum sa il pastrati mai mult timp.

Ce brad artificial sa alegi?

Daca alegi un brad de Craciun artificial, acesta are avantajul de a fi foarte practic de instalat. Este usor, usor de manevrat si poate fi refolosit de la an la an. Pe de alta parte, trebuie sa recunoastem ca magia Craciunului opereaza mai putin cu acest obiect neinsufletit. Exista diferite tipuri de copaci artificiali. Bradul artificial verde este cea mai realista varianta de a imita bradul natural.

Pentru iubitorii de pulbere alba, bradul artificial acoperit cu zapada (acoperit cu efect de bomba alba de zapada) da impresia ca iese direct din padure in plina iarna. Exista intr-o varianta usor mata sau acoperita complet cu zapada. In sfarsit, iti va placea si bradul artificial luminos, care incorporeaza becuri LED. Avantajul lui? Necesita foarte putine decoratiuni suplimentare si este gata de utilizare.

0 Shares
You May Also Like