Cum sa te organizezi eficient inainte de o mutare

0 Shares
0
0
0

Inainte de a incepe cu ambalarea, este o idee buna sa iti sortezi lucrurile, astfel incat sa nu te muti cu tot cu lucrurile de care nu ai nevoie si pe care niciodata nu le-ai folosit cu adevarat. Nu numai ca vei economisi timp in ambalarea si despachetarea lor, dar te va salva, de asemenea de la bani cheltuiti in plus.

Cu cat sunt mai multe lucrurile cu care trebuie sa te muti, cu atat mai scump va fi. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care se deplaseaza intr-un alt oras sau tara, din Hamburg sau daca te implici intr-o mutare din umzüge Winsen Luhe.

Ia act de camerele consumatoare de timp

Tine evidenta zonelor din casa ta in cazul in care va trebui sa-ti petreci timp suplimentar in ele. Dulapurile sunt spatii prime in care cei mai multi dintre noi stocheaza lucruri pe care nu le folosim ca baza de zi cu zi.

Alte camere in care avem tendinta de a depozita elemente este garajul, debaraua sau biroul si dulapul de pe hol. Fa act de aceste spatii pentru a te asigura ca ai suficient timp sa treci prin ele.

Daca lasati sortarea pe ultimul minut, veti gasi ca trebuie sa ambalati totul, chiar daca stii ca nu ai intr-adevar nevoie de toate acele lucruri.

Fa o lista

Fa-ti timp pentru a merge prin fiecare camera, scriind pe hartie lucrurile care vor ramane si cele de care nu ai intr-adevar nevoie.

Pastreaza aceasta lista la elementele esentiale absolute, lucrurile pe care le cunoasteti sigur cand va mutati. Incercati sa fiti realist.

Daca mutati totul singur, atunci ganditi-va cat de mult doriti sa ambalati si ceea ce se poate potrivi intr-un camion de mutari. Daca ati apelat la serviciile unei firme de mutari, amintiti-va ca fiecare cutie si ambalaj costa bani.

Fa un inventar

Inventarierea este un pic mai detaliata si consumatoare decat a face o lista de elemente de care credeti ca veti avea nevoie. Daca aveti timp, este o modalitate foarte buna de a determina cat de multe lucruri pe care vrei sa le muti ar putea reflecta costul posibil. Uneori, daca stii cat de mult va trebui sacheltui, veti gasi mai usor sa lasati unele lucruri in urma.

Indepartati totul din spatiu

Daca incepeti sortarea dulapurilor, scoateti totul. Daca sortati o camera, asigurati-va ca totul este in afara, scose din cutii si din containere de depozitare.

Daca va apucati de sortarea garajului, scoateti totul si puneti-le in centrul camerei sau in afara spatiului. Inlaturarea a tot ceea ce exista va crea sentimentul care balanseaza intre cantitatea de lucruri pe care le aveti si cele de care intr-adevar aveti nevoie din acea gramada.

0 Shares
You May Also Like